Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken tände Cornelia

Storpubliken tände Brynäs – och Cornelia Gillberg.

Hon som inte noterats för en enda fullträff på hela säsongen satte förlösande 1–0, ett av många snygga mål i 6–2-segern mot Linköping.

– Nu kanske publiken kommer tillbaka, säger hon.

Annons

Brynäs speciella satsning på en damhockeyfest blev en succé.

Visserligen blev det inte publikrekord för Riksserien – det innehar fortfarande Modo med 832 personer – men 565 besökare i Läkerol Arena skapade glädje och stämning. Och var förstås ett nytt, prydligt Brynäsrekord.

– En kul grej, man fick en kick av det. För mig personligen var det bara positivt, säger Cornelia Gillberg.

– Men vi är inte direkt vana vid allt det här runtomkring. Det gäller att inte försöka tänka på det, men någonstans sitter det i bakhuvudet att det är mycket folk på läktarna. Så lite nervös var det, men själv tycker jag att det gick över fort.

Brynäsdamerna verkade i allmänhet aningen skärrade i matchinledningen och Linköping frestade landslagsmålvakten Sara Grahn med en del skott. Ganska snart stod det dock klart att Brynäs inte tänkte låta någon sabba festen. Sista tio minuterna av första perioden handlade det om spel mot ett mål – och Cornelia Gillberg av alla fick sätta viktiga 1–0-pucken.

Hon som inte lyckats göra ett mål den här säsongen, vilket hon var ensam om bland Brynäs forwards.

– Angelica Lorsell droppade till Emma Eliasson som hittade mig vid bortre stolpen. Det var bara att sätta dit den mellan benen på målvakten, säger Gillberg.

– Det var ett fint mål. Jätteskönt att det lossnade lite för mig, det har varit lite tungt. Efter det släppte allt, säger Gillberg, som hade fler chanser men fick nöja sig med en fullträff.

I andra perioden fortsatte Brynäs på den inslagna vägen. Vid 3–0 drygt åtta minuter in tog Linköping time out – bara för att släppa in ytterligare ett mål halvminuten senare.

Brynäsdominansen minskade en del mot slutet och Linköping kunde göra två mål på en annars storspelande Grahn. Men 6–2 speglar händelserna ganska väl.

Efter bortaförlusten mot AIK strax före Lucia har Gävlelaget nu tre raka segrar och toppar serien i överlägsen stil. Landslagsstjärnan Emma Eliasson får frågan om damlaget precis som herrarna har ett uttalat mål om att vinna guld.

– Det är inget snack om saken. Vi har spelat final två år i rad. Vi ska ha det där guldet, det är vår tur i år, säger hon.

Finns det något lag som kan hota?

– Allt beror på dagsformen. Vi fick ju stryk mot Segeltorp i en match med 6–1. Men spelar vi som i dag är det ingen som slår oss.

Och inte minst – den reklam Brynäs gjorde för sig själva i går kanske gör att Sveriges bästa lag på damsidan kan höja sitt publiksnitt på drygt 100 personer.

Mer läsning

Annons