Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddningen som tar Brynäs till slutspel

Anders Lindbäcks fantomräddning gav nytt kontrakt – och förmodligen en plats i slutspelet.
Nästa säsong kan dock Brynäs succémålvakt hamna i Timrå IK.
– Inget är klart, säger Lindbäck efter 4–2 mot Djurgården.

Annons

För fjärde matchen i rad vaktade Lindbäck och inte Jacob Markström Brynäs mål – och för fjärde matchen i rad slutade det med seger.

Personligt elitserierekord för Lindbäck, förstås, men det var nära, nära att Djurgårdens Marcus Ragnarsson hade fått in en 3–3-puck med mindre än minuten kvar.

Räddningen som 20-åringen gjorde var en av de svettigaste – och viktigaste – publiken i Läkerolen sett den här vintern. Helt ur position kom han tillbaka och hindrade Ragnarsson som såg ut att ha i det närmaste öppet mål.

– Eh, jag tror jag vet vilken du tänker på, men ärligt talat kommer jag inte ihåg hur det gick till. Jag var så inne i det på slutet, säger Lindbäck, som inte ens hade koll på att det var 1–0-målskytten Ragnarsson som var framme och oroade igen.

Kort efter hans räddning skickade Andreas Dackell in 4–2 i tom kasse, och därmed är det nu helt klart att Brynäs inte kommer att finnas med i någon kvalserie om några veckor. Däremot talar det mesta för att det blir slutspel eftersom Djurgården nu är sex poäng bakom med nio poäng kvar att spela om.

– Vi har skapat oss ett riktigt bra utgångsläge, men det gäller att fortsätta. Det är inte klart än, säger Lindbäck.

Samma säger han om de uppgifter som placerar honom i Timrå nästa säsong. Enligt Dagbladet, Expressen och Aftonbladet ska Lindbäck vara helt klar för medelpadingarna.

– Nej, inget är klart. Jag har sagt att jag ska fokusera på den här säsongen med Brynäs först och ta det där när säsongen är slut.

Den tuffa konkurrensen med Markström skulle vara en anledning för honom att flytta till Timrå, som väntas tappa sin förstemålvakt Johan Backlund. Å andra sidan har ju Lindbäck på slutet visat att han är väl så bra som JVM-målvakten ”Markan”.

– Jag tror att vi hade tagit fyra raka om han hade stått i mål också. Utespelarna gör det så bra, de kämpar framför mål och tar bort alla puckar, säger Lindbäck.

– Men det är klart att det har stämt bra för mig, jag är pigg och det känns bra i kroppen.

Redan i inledningen av gårdagens match fick Lindbäck bekänna färg. Djurgårdsspelarna rivstartade och pepprade Brynäsmålet med skott, och tog också ledningen efter fyra minuter. Hemmalaget var paralyserat men ryckte upp sig och kunde kvittera genom Mads Hansen efter halva matchen sedan videodomaren fått rycka in.

– Sedan fick de ett skitmål, ett skott från blå som tog i stolpen och sedan i ryggen på mig. Det är nästan så att jag ska ta den, säger Lindbäck självkritiskt.

Djurgårdens ledning räckte dock inte långt i tredje perioden när Brynäs dominerade på samma sätt som gästerna i första perioden.

– Det är oerhört stort att se hur killarna kommer in i tredje och bara kör över Djurgården. Det här är en av de största segrarna jag varit med om, säger Lindbäck.

 

Mer läsning

Annons