Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rahm fick chansen – storspelade mot Modo

Det snackas om Anders Lindbäck som redan är i Brynäs och tränar.

Men behövs han egentligen...

– ”Honken” har ju varit grym i inledningen och jag försökte bara spela avslappnat och lugnt när det blev min tur, sa Robin Rahm efter sin elitseriedebut som gav 2–1-seger i sudden mot Modo.

Annons

Ser vi till insatsen i går har Brynäs redan två oerhört stabila och duktiga målvakter. Robin fick pris som matchens lirare, en femma i betyg av oss och hemmaklackens kärlek med vilda skrik om en dans efter slutsignalen.

– Det får man väl bjuda på. Inte alltid det blir så men nu var det bara att steppa runt lite, sa Robin som fick ett stort jubel tillbaka efter några snygga piruetter.

Lindbäck är i Gävle men finns det plats för honom...

– Det är också en bra målvakt. Men jag har inte hört ett ord om hur det blir och kan bara fokusera på min grej. Jag är jätteglad över att vara här, menade Rahm.

Efter fyra matcher med ”Honken” i kassen var det dags för det omtalade nyförvärvet att ställa sig mellan stolparna. Ingen behövde bli besviken och han gjorde en kanonmatch mot Modo.

– Jag fick veta i går att jag skulle spela men redan förra veckan snackade vi om att det var den här matchen jag kunde börja rikta in mig på. Det var riktigt roligt och det är klart jag har längtat efter den här stunden ett tag.

Efter två års dopningsavstängning och en försäsong med Brynäs var han så där overkligt lugn och behärskad i målet. Inga nerver där inte...

– Nja, det ligger liksom inte riktigt för mig. Jag är som bäst när jag spelar avslappnat och nu var det bara att gå in och vara stabil.

Så stabil att Modo i andra perioden började försöka påverka Brynäsmålvakten verbalt när alla skott fastnade på den hela tiden rätt placerade Rahm. Han fick höra lite om dopning och andra grejor.

– Hmm, tja lite grann försökte dom väl kasta över mig. Men psykningar har alltid varit en del av det hela och just den biten har jag varit oerhört beredd och medveten om att det kommer att inträffa. Det biter ingenting.

Det krävdes en straff av Mario Kempe för att till slut överlista Robin. Något som direkt efter slutsignalen grämde honom lite grann. Han hade ju fått tips om att Kempe brukar använda precis den där finten.

– ”Honken” sa det. Själv hade jag ingen riktig koll. Men jag trodde han skulle lägga över den på backhand. Lite mer vaken där och jag hade tagit den också.

Nu ska han inte deppa så mycket över det. I slutet av matchen räddade han Brynäs och svarade för två otroliga parader i sista matchminuten av tredje perioden. Först grejade han ett friläge och sedan slängde han ut benskyddet och tog returen.

– Jag kom ut ganska bra där och det fanns inte så mycket att skjuta på. Skönt att vi fick två poäng till slut i alla fall, sa Robin.

Den andra matchhjälten den här kvällen var backen Victor Berglind. Han hittade krysset 33 sekunder in på sudden med ett backskott från sargkanten. Välriktat, stenhårt och allt var meningen...

– Nä, hur gärna jag än skulle vilja säga det så lyfte jag in den mer på vinst och förlust. Men det var bra skymning där framme och den letade sig in, sa Victor efter sitt andra mål på fem matcher.

Utlåningen till allsvenska Sundsvall ifjol gjorde gott för 20-åringen.

– Absolut. Det kanske inte var så roligt alla gånger när vi bara förlorade och förlorade och låg i botten. Men jag fick spela mycket och fick ett år med stort ansvar och fick ta ansvar i defensiven också.

Rahm och Berglind – det räckte till två nya Brynäspoäng och ett fortfarande obesgrat mästarlag efter full tid.

Christer Åberg

Mer läsning

Annons