Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rahm vilar – då får Jonas, 16, hoppa in i kassen

Brynäs nya målvakt Robin Rahm måste vila och tvingades stanna hemma i Gävle. Därför får 16-årige Jonas Johansson vakta kassen i kvällens match mot HC Pardubice.

– Det ska bli kul att spela. Jag fick veta för någon dag sedan att jag skulle med hit till Tjeckien, säger Jonas.

Annons

Två nya matcher i European Trophy väntar. I kväll mot HC Pardubice, med en viss Pavel Brendl i laget, och i morgon mot Liberec, som förlorat sina matcher hittills i turneringen.

Men det var en Brynästrupp som saknade nya målvakten Robin Rahm på flyget från Arlanda.

– Det är ingen större fara med Robin utan en ren säkerhetsåtgärd att han är hemma och vilar och kör rehabträning, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

– Han har ju inte tränat på det här sättet med ett lag på två år på grund av sin avstängning. Så det är inget konstigt med att han är sliten och behöver vila, säger Brynäsmassören Glenn Hellström.

Roligare då för Jonas Johansson, som fyller 17 år i september. Han är laddad för att spela i Brynäs A-lag igen efter sin debut i säsongspremiären borta mot Almtuna.

Och hade säkert fått stå en match förra helgen (när Johan Holmqvist vilade) om han inte varit i just Tjeckien då också.

– Jag var ju och spelade Ivan Hlinka memorial med landslaget (Team 18) i Slovakien och Tjeckien förra veckan. Det var nästan bara hem och vända innan man skulle åka hit igen, säger Jonas Johansson.

Sverige kom trea i den turneringen, men det är förstås lite tuffare emot nu.

– Det blir säkert tufft, men jag känner mig inte så nervös än i alla fall, säger 16-åringen och kikar in i Pardubices hemmaarena som har lite mindre bredd på rinken än hemma i Sverige.

Men det är inte bara på målvaktssidan som Brynäs gör en del förändringar jämfört med mötena med Bern och Fribourg hemma i Gävle.

– Jag gör om en del i kedjor och backpar också. Dels går vi ned på tre backpar och dessutom är det några spelare jag vill se i nya miljöer. Sedan gör även Elias Lindholm säsongsdebut efter skada, förklarar Tommy Jonsson.

Det innebär att Mads Hansen, Mats Lavander och Simon Bertilsson vilar helt i kväll, men alla ska spela i morgon, liksom Christian Djoos som blir sjunde back i kväll.

Vilka som utgår på lördag var inte riktigt bestämt i går.

Däremot har Brynäs bestämt sig för att försöka spela en hel match den här gången.

– Ja, det är en av de saker vi pratat igenom, att hålla ihop spelet i 60 minuter.

• Vad mer vill du se i de här två matcherna?

– Att vi fortsätter att få spelet att kugga i, att hitta flytet. Visserligen blir den processen lite fördröjd när vi ändrar i formationerna men jag tycker det är viktigt att göra det, för att spelarna ska få lära känna varandra och jag kan se vilka som passar ihop.

Mer läsning

Annons