Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rensfeldt avvaktar om Brynäs

Ludvig Rensfeldt har fortfarande inte bestämt sig för om det blir Brynäs i vinter.

Nu berättar han om varför.

Annons

– Jag vill veta att de tror på mig, säger den 19-årige anfallaren, som däremot inte är sur över att han blev utan lön under slutspelet.

Ludvig Rensfeldt är en av få pusselbitar som saknas för att sportchef Micke Sundlöv ska vara helt klar med lagbygget inför kommande säsong. Övriga är kanadensaren Steve Dixon och talangen Joachim Rohdin.

När det gäller Rensfeldt har Sundlöv fortfarande inte fått något besked. Och lär inte få än på ett tag.

– Jag har haft något möte med Sundlöv och vi har sagt att vi kan ta det här lite senare. Jag får träna med laget hela sommaren, och det är inte alls någon brådska, säger Rensfeldt, som tidigare varit utan både A-lagskontrakt och juniorkontrakt.

Vad hänger det på för din del?

– Jag vill veta att de tror på mig. Just nu känns det bra, och jag kommer att få träna bra i sommar. Men vi har många forwards och jag är inte dummare än att jag förstår att det blir svårt att platsa då.

– Men som det känns nu är det Brynäs som gäller. Jag ska försöka kriga mig till en plats.

Rensfeldt blev ett hett namn i Nordamerika efter U18-VM 2010, när det blev sex mål och sex assist på sex matcher. Senare samma år blev han plockad som förste svensk i NHL-draften, av Chicago Blackhawks, ett lag som han redan har varit på besök hos och spelat träningsmatcher med.

I Brynäs A-lag har han fått få chanser att visa vad han kan, och under senaste säsongen lånades han ut till Bofors för elva matcher.

– Det var jättebra att få komma ut och känna på seniorishockey, och det hade jag nytta av när jag fick spela i slutspelet med Brynäs, säger Rensfeldt.

Apropå det, vi har ju skrivit att du spelade utan lön. Vad är din åsikt kring det?

– Jag vet ju att det är så Brynäs gör, jag är inte alls förbannad eller så. Jag är inte ute efter att jaga pengar, det är kanske något som man får ta del av länge fram.

– Jag har pratat med Sundlöv om det där, han trodde att det var jag som gått ut med det. Men det var det absolut inte, det här är inget som jag tänkt något på. För mig var det kul, och en erfarenhet, att få vara med i slutspelet.

Mer läsning

Annons