Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revanschsuget Tierp möter Hedemora

– Vi kommer med samma lag som i premiären. Det som då hände får bli en väckarklocka, så att spelarna fattar att seriespelet har startat.

Annons

Ja, Tierps chefstränare Stellan Gerdin var av naturliga skäl inte alls nöjd med vad som hände mot Hudiksvall i premiären hemma i Vegahallen. Det blev ju stryk med hela 7-1.

Men det mest anmärkningsvärda från premiärmatchen var Tierp Hockeys tafatta agerande i matchupptakten.

Redan innan tolv minuter var spelade så ledde Hudik med hela 4-0.

Naturligtvis kan Tierp mycket bättre än vad man visade i premiären.

– Jo, men jag tror också Hudiksvall är seriens absolut bästa lag, säger Gerdin, som nu ser fram emot en jämn match mot Hedemora i kväll.

Mycket talar väl för att det kan bli en oviss tillställning i Bolidenhallen i kväll. Under förra säsongen så var det också mycket jämt mellan Hedemora och Tierp.

Tierp har, så när som på backen och lagkaptenen Per "Pertan" Andersson, ordinarie lag.

– Nu fick ju Pertan matchstraff i slutsekunderna och är avstängd. Nu flyttar Freddie Andersson upp till A-femman, säger Stellan Gerdin.

Hedemora, som i en träningsmatch fick stryk av Tierp med 3-2, överraskade med att på bortarink slå Borlänge i premiären med klara 4-1.

– Jo, vi är bra nu och har en både bredare och starkare trupp jämfört med förra säsongen, säger hemmalagets tränare Patrik Boqvist.

– Vi kommer att köra med fyra femmor, men jag tror det som vanligt blir en mycket tuff och oviss match mot Tierp. Vi siktar ju på allettan, men det är ju många lag som har den målsättningen i den här tuffa serien, säger Boqvist, som hoppas på en stor publik hemma i Bolidenhallen.

En sak är helt klar. Ska Tierp kunna plocka poäng i den här matchen, så måste ju alla spelare i truppen verkligen vara på bettet redan från första nedsläpp. Vi får väl hoppas att väckarklockan fortfarande ringer i öronen på Tierps lirare.

Mer läsning

Annons