Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Riktigt härligt"

Robin Rahm var satt under press. Då gick han ut i kylan, skakade av sig kritiken, storspelade och höll nollan inför 15 000 åskådare.

Annons

– Fint att få ge grabbarna det här efter senaste matchen, sa Brynäs målvakt efter 3–0-segern i utomhusmatchen mot Timrå.


Det blev en väldigt speciell match på många sätt för flera av spelarna.
Att spela utomhus inför 15 000 åskådare i sträng kyla var en sak. För Robin Rahm var det en hel del annat som också fanns i tankarna.

Efter insatsen mot Rögle i torsdags var Brynäs målvakt starkt ifrågasatt – och den som fick skulden för poängtappet.
Dessutom avslöjar han att hösten varit problemfylld.
– Jag vill inte gå in på vad det är. Men det är en del saker som inte har stämt för mig, säger han.
Enligt målvaktstränaren Pecka Alcén rör det sig bland annat om problem med tekniken.

• Skador också?
– Nja, framför allt är det en del grejer rent tekniskt som vi slipat på. Men som jag har sagt hela tiden, så måste vi ge Robin tid.

Rahm har ju som bekant varit avstängd i två år för doping innan han kom till Brynäs innan säsongen. Och efter senaste insatsen kunde han knappast valt ett bättre tillfälle att hålla sin första nolla i Brynäs.
– Klart att jag kände då att det var lite mitt fel att vi inte tog tre poäng mot Rögle. Det var frustrerande. Men jag visste att jag skulle spela eftersom "Honken" var skadad och jag hade en bra känsla redan på uppvärmningen.

• Din bästa match i Brynäströjan, förstås?!

– Ja, så här bra har det inte känts sedan försäsongen.
Att spela inför storpublik och hålla nollan inför kräsna Brynäsfans fick Robin att le stort i omklädningsrummet där han så sakteliga tinade upp.
– Det var väldigt annorlunda jämfört med vanliga matcher. Isen inne i Läkerol Arena är trög, nu var det snabbt spel. Pucken var hård och man gled väldigt mycket på isen.

Robin Rahm förklarar också att kylan var besvärande och den genomskinliga sargen gjorde att det saknades referenspunkter.
– Man visste inte alltid var man var på isen. Och jag frös enormt mycket om tårna. Först gjorde det ont, sedan försvann känseln helt. Och vattnet i flaskan på målburen frös till is i första perioden, men vi värmde på lite i pausen.

• Men du höll ändå nollan.

– Ja, men som jag sa så fick jag en bra känsla redan på uppvärmningen och man lärde sig efter en stund var och hur jag skulle stå. Jag släppte inte så många returer och vi redde ut några box play där vi fick jobba lite.

• Kunde du njuta något också?

– Visst. Jag hörde publiken hela tiden nästan. Det var en härlig stämning och innan matchen med introt fick man lite rysningar. Men roligast var att kroppen kändes så bra, det var nästan det bästa att det funkade så bra.
I går kväll firade Robin Rahm med resten av laget på den stora efterfesten.
– Vi har fått några sådana där drinkbiljetter, så de lär gå åt...

Mer läsning

Annons