Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rohdins första mål i slutspelet

Första framträdandet i ett SM-slutspel – då såg Emil Molin till att briljera.

Förarbetet till Joachim Rohdins 1–0-mål höll högsta klass.

– Det var bara att tuta och köra, säger Molin efter Brynäs 3–0-seger mot Färjestad.

Annons

Brynäs har Färjestad i ett järngrepp – och är med 3–1 i matcher på god väg mot första SM-finalen sedan guldåret 1999.

I går gjorde Brynäs en ny strålande insats i Löfbergs Lila Arena, men till skillnad mot 4–2-segern i andra semifinalen fick stjärnorna i laget stå tillbaka den här gången.

När Brynäs envist malde ner Färjestad i den andra perioden var det i stället Joachim Rohdin som skickade in 1–0-målet, där Emil Molin på sätt och vis stal uppmärksamheten med sitt vackra förarbete.

– Jag kom med bra fart från blålinjen och bestämde mig för att försöka gå köksvägen. Meningen var att lägga in pucken vid första stolpen. Pucken tog på målvaktens benskydd och ”Jocke” fick i stort sett öppet mål. Jag såg att han och Mads (Hansen) fanns där framför mål, berättar Molin.

Han hade precis ersatt Mats Lavander, som åkte på en smäll och inte kunde spela vidare.Och redan i andra bytet visade Molin upp sig från sin bästa sida.

Prestationen påminde en hel del om pappa Ove – och Emil kunde inte ha fått ett mycket finare minne från sin första slutspelsmatch.

– Jag kände mig pigg. Det är bara att gasa så länge man får spela.

• Spelar du på tisdag?

– Det har jag ingen aning om, jag hoppas och vill ju det. Samtidigt vill man att alla spelare ska vara skadefria. Jag ska ta chansen om jag får spela, men om jag inte får spela ska jag bidra så mycket som möjligt från båset.

För Joachim Rohdin var det första målet i årets SM-slutspel, och det andra totalt i slutspelssammanhang. Även i fjol kom det i Löfbergs Lila Arena, i den femte och sista kvartsfinalen.

– Emil gjorde det riktigt bra som trampade runt målet och jag försökte bara göra mig spelbar. Jag kom loss och det var riktigt skönt att få hänga dit pucken, och det känns extra speciellt att göra mål i ett slutspel, säger Rohdin och hyllar lagets defensiva arbete.

– Vi låg på rätt sida hela tiden. Det var riktigt skönt att vi lyckades reda ut box play-spelet i början på andra perioden. Därefter höjde vi oss rejält.

Brynäs har alltså nu samma utgångsläge som i kvartsfinalserien mot Frölunda. 3–1 i matcher och chans att avgöra på hemmais – i morgon.

– Nu ska vi ta vara på chansen direkt och inte slå av på takten som vi gjorde mot Frölunda. Det kan vända snabbt. Vi ska sälja oss väldigt dyrt för att säkra avancemanget hemma, säger Emil Molin.

Joachim Rohdin:

– Vi har inte vunnit något än, men vi ska se till att avgöra.

Det kan också vara värt att notera på nytt – aldrig tidigare har ett lag med hemmafavör i SM-slutspelet tappat 3–1 i matcher.

Mer läsning

Annons