Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnberg litar på Larsson

Johan Larsson ska leda juniorlandslaget i träningsturneringen i Finland 10–12 november. Målet är JVM i Kanada. Men förbundskapten lovar att han inte glömt ex-brynäsaren Ludvig Rensfeldt.

– Jag träffade honom förra veckan, säger Roger Rönnberg till Sporten.

Annons

Jämfört med årskullen 2009, då ett flertal spelare hade bärande roller i sina respektive elitserielag, är Johan Larsson en av få med den bakgrunden när Roger Rönnberg ska bygga årets JVM-lag.

Men förbundskaptenen verkar inte bekymrad över det – han framhåller istället den svenska J20-serien SuperElit som han kallar ”löjligt underskattad”. Han jämför den också med den kanadensiska motsvarigheten – som han så smått sågar.

– De har fina arenor och arrangemang där borta, men hockeyn är inte alls lika bra som vår här hemma, säger Rönnberg, som just kommit hem från ett studiebesök.

Man kan lätt dra slutsatsen att Rönnberg tycker att de tolv svenskar som spelar juniorhockey i Kanada just nu, varav Ludvig Rensfeldt är en, gjort ett felval.

– Generellt tycker jag att spelarna får bättre utbildning här hemma. Vi är bättre på att utveckla spelarna, det är en helt annan filosofi Kanada, säger Rönnberg, som dock gör en halv tumme upp för Rensfeldts nuvarande situatuion i Sarnia Sting i OHL.

– Ludde har det ändå ganska bra eftersom han får mycket istid i en förstafemma. Det är bättre än att sitta på bänken i en elitserieklubb och på sin höjd få fyra minuters istid. Många spelare hamnar i ett slags vakum här hemma när de är för bra för juniorlaget men inte tillräckligt bra för en ledande roll i elitserielaget.

• Så Rensfeldt finns med i tankarna inför JVM?

– Det gör han absolut. Jag har bra koll på honom och vi hade ett bra snack i förra veckan.

I juniortruppen som ska spela turneringen i Finland och möta Ryssland, Tjeckien och hemmanationen är Johan Larsson ensam brynäsare.

För U18-landslaget väntar två olika turneringar, en i Kanada (7–13 november) och en i Schweiz (10–13 november), med två olika lag. 44 spelare ska testas.

I Kanadatruppen finns målvakten Oscar Dansk och forwarden Elias Lindholm med från Brynäs medan backen Christian Djoos åker till Schweiz.

Mer läsning

Annons