Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnberg litar på Molin i JVM

Juniorlandslaget är en sak, elitserien en annan.

Var Emil Molin känner sig mest hemma i nuläget är bland spelarna i sin egen ålder – och han hyllas av förbundskaptenen inför JVM i Ryssland:

– Jag har ett väldigt stort förtroende för Molin, säger Roger Rönnberg.

Annons

För ett år sedan satt Emil Molin hemma i tv-soffan, knöt näven och sa till sig själv att även han ska vara med om det där.

Att spela JVM, så klart. Trots att han inte har varit ett särskilt fast inslag i juniorlandslagen tidigare i karriären. Och när han några månader senare spelade i slutspelet som slutade med SM-guld för Brynäs, kändes chanserna till JVM-spel 2012/13 ganska självklara.

Succén i juniorlandslagets turnering i Sundsvall tidigare i höst gjorde också att han till slut var given i det JVM-lag som togs ut i går.

Och han är den av de tre uttagna Brynäsjuniorerna som hyllas mest av förbundskapten Roger Rönnberg inför den populära turneringen i Ryssland.

– Han kommer att bli enormt viktig för vårt lag. De flesta talar om hans offensiva spel, men jag ser honom även som en bra defensiv spelare också, säger Roger Rönnberg till Sporten.

– Jag har ett väldigt stort förtroende för Emil och litar på honom. Jag vet precis vad han kommer att leverera, fortsätter förbundskaptenen.

Den här säsongen har Emil Molin inte riktigt kommit till sin rätt i Brynäs och det är först på senare tid som han fått det förtroendet som han hoppats på innan säsongen.

Den 19-årige forwarden berättar också att han känner sig mer hemma i juniorlandslaget.

– Även om jag förstås känner mig hemma och tycker att det är roligt att spela i Brynäs A-lag också. Men jag har fått ut allt i juniorlandslaget. Mer än jag får i Brynäs. Det känns som att de verkligen litar på mig i landslaget, säger Molin.

• Känner du själv – som Rönnberg säger – att du även är en defensivt begåvad forward?

– Ja, det håller jag med om. Under juniortiden kände jag mig som en tvåvägsspelare. Men nu på sistone har man ju funderat på vad man egentligen är bra på. Jag har ju bara fått förtroende offensivt i Brynäs och då fungerar jag på det sättet att jag lägger allt fokus på det offensiva spelet där.

• Kommer du få mycket förtroende i boxplay i JVM?

– Det vet jag inte. Jag har inte spelat någonting i boxplay i tidigare landslagsturneringar. Men jag har fått mycket beröm för mitt defensiva jobb.

• Rönnberg tänker spela dig och Elias Lindholm i samma kedja. Kommer ni att vara Sveriges ledande kedja?

– Nja, vi har ett så pass jämnt lag. Vi kommer nog inte få dra något jättelass eftersom det finns många andra duktiga spelare. Men det är klart att vi vill vara den kedjan som avgör matcherna, säger Molin.

Mer läsning

Annons