Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker femetta av Tierp Hockey

– Naturligtvis är jag nöjd. Vi tar första trepoängaren och vinner med klara 5–1.

Stellan Gerdin, chefstränare för Tierp Hockey, var som vanligt lugn och samlad. På söndagskvällen vann Tierp över gästande Söderhamn/Ljusne och det var faktiskt klasskillnad mellan lagen.

Annons

Tierp levererade hela 48 skott och ska man vara lite kritisk, så borde det väl ha blivit fler än fem fullträffar i gästernas bur.

– Jo, men jag märkte redan efter första perioden att inte alla våra spelare satsade för fullt. I sista perioden spelade vi också mer på säkerhet, sa Gerdin och då ledde Tierp redan med 5–1.

En starkt bidragande orsak till att Tierp inte lyckades göra flera mål var gästernas mycket duktige burväktare Magnus Persson. Det var också han som räddade sitt lag från en ännu större förlust.

Det dröjde dock till knappa 13 minuter innan Tomas Berlin kunde lura gästernas målvakt. Passare till 1–0 målet var Patrik Tenggren.

Trots rader av hemmachanser så lät 2–0-målet vänta på sig.

Men med bara minuten kvar av första perioden så satte Johan Viktorsson pucken i nätet bakom Magnus Persson. Åter var det Patrik Tenggren som plockade ass poängen. Skotten vann Tierp här med 15–6.

Tierp var överlägsna matchen igenom och förutom tröstmålet i power play i andra perioden så var det inte mer än tre framstötar från gästerna under hela matchen.

Redan efter andra perioden hade Tierp skjutit hela 35 skott mot gästernas bur.

Viktor Ehn gjorde Tierps tredje mål i upptakten av mittenperioden. Här var det Viktor Hallström som svarade för förarbetet. Viktor Bergman kunde sedan tröstmåla för Söderhamn.

4–1 var ett verkligt snyggt mål och det kom i power play. Tobias Berlin slog ett diagonalpass som tvillingbror Tomas rappt satte i nät.

Det femte hemmamålet var också en snygg sak. Här dök backen Andreas Näsman upp från höger, Johan Viktorsson svarade för målpasset.

Trots rader av målchanser även i sista perioden så stod sig 5-1 fram till slutsignalen.

– Ja, och i tredje perioden spelade vi mycket på säkerhet, summerade en mycket nöjd hemmatränare.

På onsdag kanke det blir en svårare uppgift i bortamötet med Lindlöven?

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons