Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker seger för Tierp Hockey

När Tierp väl kom igång så var det inga problem att vinna hemmamötet med Sura med 5–1. De 118 hemmafansen fick se Tierp komma ut som ett nytt lag i andra perioden, där hemmalaget vann skotten med hela 17–6. Det var också där matchen vände till Tierps fördel.

Annons

I slutperioden fortsatte hemmalaget att dominera. I power play fem minuter in i perioden satte Joakim Silverberg 3–0 assisterad av Adma Seydlitz.

– Det är alltid skönt att komma upp på vinnarspåret igen. Speciellt skönt att vinna över Sura som låg bakom oss i tabellen. De var alltför avvaktande i första perioden. Men i mittenperioden blev det andra takter och nu visade grabbarna verklig gnista, sa en nöjd Stellan Gerdin tränare för Tierp Hockey.

Men i första perioden var det inte nån kvalitet alls på det publiken i Vegahallen fick uppleva. Det bästa från hemmalaget var väl att man klarade av tre boxplay i tät följd.

Men när Tierp sedan fick chansen att spela power play i läge fem mot tre, så fick man INTE till något att tala om. Den första perioden slutade också 0-0.

Efter en lite trevande upptakt också av den andra perioden, tog Tierp sedan tag i taktpinnen rejält. Tobias Berlin tog vara på en bjudning av Daniel Odenhag i Suramålet (han tappade pucken).

I mitten av andra perioden fick vi se ett snyggt backhandmål av Johan Viktorsson. Johan med ryggen mot målet tog hand om ett pass från Tobias Berlin. Snyggt satte han sedan pucken upp i nättaket (2–0).

I mittenperioden hade också Tierp en rad chanser och en total dominans i skotten, men det stannade vid 2–0 i hemmafavör.

I slutperioden ökade Joakim Silverberg ass av Adam Seydlitz på till 3–0. Men tre minuter senare reducerade gästerna genom Niklas Åberg.

Sedan tog Tierp en time out strax innan tio minuter var spelad av slutperioden.

– Det såg lite ängsligt ut, sa Gerdin som förklaring till timeouten.

En stund senare tog Sura ut sin målvakt i ett försök att komma närmare i målprotokollet. Men det resulterade i, att Per Andersson kunde sätta 4–1 i den tomma Surakassen.

Målskyttet avslutades fyra sekunder före slutsignalen, där Donny Wallin ass av Andreas Näsman såg till att resultattavlan lyste med siffrorna 5-1 när slutsignalen ljöd.

TIERP HOCKEY–SURAHAMMAR 5–1 (0–0, 2–0, 3–1)

Andra perioden: 1–0 (10.00) Tobias Berlin, 2–0 (17.07) Tobias Berlin.

Tredje perioden: 3–0 (5.12) Joakim Silverberg, 3–1 (7.47) Niklas Åberg, 4–1 (16,18) Per Andersson, 5–1 (19.56) Donny Wallin-

Skott: 31–28.

Utvisningar, Tierp: 5x2 min. 1x10 min. Sura: 8x2 min 1x10 min.

 

Tierps tre stjärnor:

3: Tomas Andersson f

2: Jesper Eriksson b

1: Marcus Eriksson

 

Mer läsning

Annons