Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segern som tog Valbo över strecket

Valbo är nu ovanför kvalstrecket.

– Ja, med lika många matcher spelade. Visst är det kul, säger en upprymd Tommy Sjödin, tränare i Valbo HC.

Förortsgänget gjorde en av sina bättre matcher i går när man slog Hedemora hemma i NickBack Arena med 5–2.

Annons

Valbo ligger alltså för närvarande där man vill vara. En plats ovanför kvalstrecket vid seriens slut betyder fortsatt spel i div I.

Men det är tätt mellan lagen poängmässigt och det är många poäng att spela om. Men Valbo har startat fortsättningsserien bra, tagit åtta poäng via två trepoängare och en seger via straffar.

Mot Hedemora dominerade hemmalaget andra halvan av första perioden, då Calle Hallberg gav sitt lag ledningen med 1–0, och hela mittperioden där man grundlade segern med att göra både 2–0 av Fredrik Augustsson och 3–0 av Filip Nordin.

En mycket stark period av Valbo. Bra skridskoåkning, aggressivt och man höll rent framför egen kasse. Storspel av målvakten Alexander Sahlin.

Och tränare Sjödin var nöjd.

– Vi gör en bra insats i en bra hockeymatch. Det var mycket kamp och det märktes att mycket stod på spel. Vi är på rätt spår och fortsatte med det spel som vi har presterat i de senaste matcherna, säger han.

I sista perioden slappnade Valbo av och spelade inte med samma intensitet. Man blev lite bekväma, tog inte för sig och gjorde inte grovjobbet som i de två första perioderna.

Hedemora var på gång och reducerade två gånger och hemmalaget var lite illa ute. Men när man väntade en kvittering kom lite plötsligt 4–2 (14.05) genom Pontus Bohlins och Valbo fick arbetsro igen matchens sista fem minuter.

5– 2 gjordes i öppet mål. Målskytt Simon Broström.

• Vad är du mest nöjd med, Tommy?

– Att vi spelar med så pass hög fart, vi sätter hård press på puckföraren, även om vi skulle gå halvbom behåller vi farten så att vi hinner hem.

– Vi åker skridskor och gör oss obekväma. Det gör ont att möta oss. Dessutom spelar vi bra i power play och box play, säger Tommy.

VALBO–HEDEMORA 5– 2 (1–0, 2–0, 2–2)

Första perioden:: 1-0 (14.52) Calle Hallberg (Joakim Friberg).

Andra perioden: 2-0 (10.01) Fredrik Augustsson (Calle Hallberg), 3-0 (14.26) Filip Nordin (Simon Broström, Rasmus Axman).

Tredje perioden: 3-1 (07.24) Viktor Widing (Petter Mattsson, Robin Holm) spel fem mot fyra, 3-2 (13.10) Jesper Persson (Viktor Widing, Jimmy Kauppi), 4-2 (14.05) Pontus Bohlins (Victor Lindman), 5-2 (19.04) Simon Broström (Rasmus Axman, Filip Nordin) i tom kasse.

Skott:: 21-50 (10-16, 5-15, 6-19).

Utvisningar: Valbo: 7x2 min., 2x10, Hedemora: 6x2 min.

Domare: Oscar Spång, Avesta.

Publik: 212

Valbos tre stjärnor

Alexanders Sahlin, mv

Filip Nordin, f

Simon Andersson, f

Mer läsning

Annons