Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslöjar: NHL-klubbens plan för Oskar Lindblom och Felix Sandström

Oskar Lindblom och Felix Sandström är två nycklar för Brynäs IF.
Nu kan Hockeypuls avslöja Philadelphia Flyers plan för talangerna.
Lindblom kommer plockas över till Nordamerika nästa säsong, men tanken är att Sandström ska spela kvar i Brynäs.

Annons

För Plus-kunder: Finaldags igen för Zaborsky – då vill han vinna med Brynäs: "Det är dags för ett guld nu"

Oskar Lindblom och Felix Sandström har nyckelroller i finalen.

Brynäs förbereder sig just nu för finalmatch ett mot HV71. Samtidigt, bakom kulisserna, pågår ett arbete för klubbens ledning med sportchefen Stefan Bengtzén i spetsen att planera säsongen 2017/2018.

Brynäs-bossen har redan säkrat upp allsvenskans poängbästa back, Henrik Larsson, från BIK Karlskoga och värvat Louie Caporusso från tyska ligan. Dessutom har Roger Melin presenterats som Thomas "Bulan" Berglunds ersättare på tränarsidan.

Läs mer: Brynäs slåss om SM-guld – då hårdbevakar Sporten finalserien: "Lägger i ytterligare en växel"

Nu kan Hockeypuls avslöja två nyheter till för Brynäsbygget kommande säsong. Spelarna det handlar om är Oskar Lindblom och Felix Sandström.

Philadelphia Flyers, som äger rättigheterna till talangerna, har enligt uppgifter, bestämt sig för var Lindblom och Sandström ska spela nästa säsong. Planen för den förstnämnde, som gjorde 47 poäng på 52 grundseriematcher och varit en av Brynäs viktigaste spelare i slutspelet, är att ta honom till Nordamerika.

Han gör därmed sina sista matcher i Brynäströjan under finalspelet.

För Plus-kunder: Skadade Brynäsbacken fick ny känning – men hoppas spela på tisdag: "Ska gasa järnet"

Det gör däremot inte Felix Sandström. Enligt Hockeypuls uppgifter är Philadelphias plan att låta Sandström stanna i Sverige och Brynäs även nästa säsong för att utvecklas ytterligare. Det blir i så fall Hugeproduktens fjärde säsong i A-laget, efter att ha debuterat säsongen 2014/2015.

Felix Sandström gjorde 22 matcher i grundserien för Brynäs och tog under semifinalerna över förstaspaden av David Rautio. 31-åringen som har ett avtal med Brynäs över nästa säsong också.

Oskar Lindblom draftades av Philadelphia Flyers 2014 och ett år senare var det dags för Felix Sandström att väljas av NHL-klubben. Båda spelarna har kontrakt med Brynäs som löper ut efter säsongen.

Mer läsning

Annons