Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs vann mot Frölunda på isen – hemmafansen kampen på läktaren

Det var en tät och jämn tillställning mellan Brynäs och Frölunda inför nästan fullsatta läktare i Gavlerinken. Brynäsklacken gjorde vad de kunde för att bära fram hemmalaget och till slut stod de som segrare med 4–1.

Annons

Gilla Hockeypuls på Facebook Följ Hockeypuls på Twitter

XX vann kampen på isen. Bild: Simon Hastegård/BILDBYRÅN

Fram till åtta minuter in i matchen hände det inte speciellt mycket förutom en massa felpass från båda håll. Men när Brynäs fick ett powerplay dröjde det bara tio sekunder innan Kevin Clark hittade målet. Eller ja, i ärlighetens namn styrde pucken på en olycklig John Nyberg och in mellan benen på Johan Gustafsson.

Och det hann bara gå 42 sekunder innan det rasslade till i nätet igen, när Jesper Boqvist tackade för chansen i förstakedjan och satte 2–0, assisterad av Kevin Clark.

Över 500 Goa gubbar från Göteborg. Bild: Simon Hastegård/BILDBYRÅN

Frölunda kom ut med massvis med energi i den andra och då dröjde det bara 50 sekunder innan reduceringen kom. Ryan Lasch hittade Victor Olofsson ren i slottet och då sa det pang bakom en chanslös David Rautio.

När Brynäs senare drog på sig två utvisningar kort efter varandra var trycket mot Rautio enormt. Brynäsmålvakten får klappa lite extra på sin målram eftersom den räddade honom tre gånger inom en minut.

Det var ett publikfrieri i större delen av mittenperioden. Spelet böljade fram och tillbaka och chanserna avlöste varandra åt båda håll. Men två storspelande målvakter höll siffrorna nere. Tills det återstod 53 sekunder av perioden, då Jesper Boqvist snyggt spelade bakom ryggen och Jesper Jensen fick öppet mål, 3–1 till Brynäs inför den tredje.

Väl där fick Brynäs ett ypperligt tillfälle att punktera matchen när man fick spela fem mot tre i över en minut. Trots ett rejält tryck lyckades man inte tråckla in pucken bakom Gustafsson.

Matchen hettade till i slutskedet och de båda bråkstakarna Joel Lundqvist och Jonathan Granström hamnade i gurgel som sedermera ledde till att båda fick matchstraff.

Brynäsfansen öste på. Bild: Simon Hastegård/BILDBYRÅN

Drew Miller blev matchens sista målskytt när han sköt 4–1 med drygt två minuter kvar. Brynäs vann matchen på isen och kanske även matchen på läktaren, även om den kampen var jämnare.

Matchfakta:

Brynäs–Frölunda 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (8.23) Kevin Clark spel fem mot fyra, 2–0 (9.05) Jesper Boqvist (Kevin Clark).

Andra perioden: 2–1 (0.50) Victor Olofsson (Ryan Lasch, Joel Lundqvist), 3–1 (19.07) Jesper Jensen (Jesper Boqvist, Kevin Clark).

Tredje perioden: 4–1 (17.24) Drew Miler (Aaron Palushaj, Linus Ölund)

Skott: 33–24 (8–6, 15–8, 10–10)

Utv, BIF: 5x2 min, 1x10 min, 1x20 min, FHC: 4x2 min 1x10 min, 1x20 min.

Domare: Mikael Andersson, Wolmer Edqvist.

Publik: 7 704.

Missa inte: Hockeypuls byter skepnad – startar ligasatsning på SHL, SDHL och allsvenskan

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i App Store

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i Google Play

Missa inte: Hockeypuls nya sajt – nyheter från SHL, SDHL och allsvenskan

Mer läsning

Annons