Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken svek – då tog Brynäs säsongens första hemmaseger

Publiken svek.
Då höjde sig Brynäs.
Tog säsongens första seger, när Karlskrona besegrades med 3–1 hemma i Gavlerinken.

Annons

För Plus-kunder: Brynässeger mot Karlskrona – så här var matchen

Publiken svek i Gävle under torsdagskvällen.

Ett smärre fiasko, faktiskt, med en publiksiffra på endast 3 532 personer.

Åskådarna på hemmastå gjorde sitt bästa för att skapa stämning i Gavlerinken, men i övrigt var det slätstruket i hallen.

Och de få som hade tagit sig till arenan bjöds inte direkt på någon högklassig underhållning. Åtminstone inte inledningsvis. För om det var trött stämning på läktaren var det likadant på isen.

För Plus-kunder: Svikande publiksiffror gör att Brynäs stänger ned läktare: "Hoppades att suget skulle vara större"

Första perioden gick som i ett töcken, där ingetdera av lagen skapade några farliga målchanser eller visade på någon vidare vilja att sätta en prägel på matchbilden.

Men efter dryga kvarten spelad lyckades hemmalaget – för första gången i matchen – etablera spel i offensiv zon. Och efter att Henrik Larsson spelat över till backkollegan Lukas Kilström som lyfte in pucken mot mål kunde Johan Alcén styra in den i nätmaskorna bakom Karlskronakeepern Johannes Jönsson.

Efter målet tände lagen till. Brynäs Christopher Liljewall åkte på en utvisning och i efterföljande powerplay kunde Mattias Guter kvittera för bortalaget.

Kevin Clark jublar efter att ha gjort 2–1 för Brynäs.

För Plus-kunder: Därför bänkas Brynäs nyförvärv mot Karlskrona i kväll: "Inte hänt på sju år"

Brynäs kom ut som ett helt annat lag efter periodvilan. Något som också fick publiken att vakna till liv. För om den första perioden inleddes sömnigt var det raka motsatsen i den andra. Brynäs tog tag i taktpinnen direkt och redan i den första minuten hade laget skapat två jättelägen. Fick med sig ett powerplay drygt tre minuter in i perioden, där utdelningen också kom. Kevin Clark, framspelad av Ryan Gunderson och Jesper Jensen, gjorde 2–1 för Brynäs.

– Nu har vårt powerplay börjat klicka. Det gäller att alla fem som är på isen då gör det bra och det gjorde vi. Kan vi leverera i powerplay blir det mycket lättare för oss att vinna matcher, säger målskytten Clark.

Brynäs fortsatte att trumma på, och 7.51 in i perioden pricksköt Jörgen Sundqvist in 3–1 för hemmalaget. Karlskrona och huvudtränaren Ove Molin svarade med time-out. Resten av perioden fortsatte på den inslagna vägen med hårt Brynästryck och flera chanser att utöka ledningen, men Jönsson höll igen perioden ut.

– Första perioden var en okej period, och i den andra fick vi verkligen fart på grejerna. Ser man över hela matchen är det nog den bästa vi har gjort den här säsongen, säger Sundqvist efter segern.

I den tredje perioden höjde sig bortalaget något, men det räckte inte. Det var fortfarande Brynäs som förde matchen och trots att Molins lag tog ut målvakten med 2,5 minuter kvar kom det aldrig någon reducering från blekingarna.

– Försvarsspelet var bra och stabilt och vi fick bra fart i spelvändningarna. Sen fick vi fast dem länge i deras zon. Det tar vi med oss framöver, säger Sundqvist.

Brynäs bärgade segern, den första på hemmais den här säsongen, och efteråt kunde de tacka hemmapubliken. Alla 3 532 personer som var på plats.

Matchfakta:

Första perioden: 1-0 (15.50) Johan Alcén (Lukas Kilström, Juuso Ikonen), 1-1 (17.30) Mattias Guter (Marcus Paulsson, Joel Kellman)

Andra perioden: 2-1 (4.07) Kevin Clark (Ryan Gunderson, Jesper Jensen), 3-1 (7.51) Jörgen Sundqvist (Jonathan Granström).

Tredje perioden: –.

Utvisningar, Brynäs: 2x3, Karlskrona: 2x4.

Skott: 30–15 (7–6, 15–1, 8–8).

Domare: Ivan Fateev, Mikael Andersson.

Publik: 3 532.

Så spelade Brynäs

Målvakter: Felix Sandström, David Rautio.

Förstafemman: Simon Bertilsson, Ryan Gunderson – Aaron Palushaj, Jesper Jensen, Kevin Clark.

Andrafemman: Lukas Kilström, Henrik Larsson – Daniel Paille, Mikael Johansson, Juuso Ikonen.

Tredjefemman: Jörgen Sundqvist, Lucas Carlsson – Johan Alcén, Jonathan Granström, Jacob Blomqvist.

Fjärdekedjan: Samuel Asklöf, Christoffer Liljewall , Daniel Mannberg.

Extraback: Marc Zanetti.

Extra forward: Louie Caporusso.

Missa inte: Hockeypuls byter skepnad – startar ligasatsning på SHL, SDHL och allsvenskan

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i App Store

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i Google Play

Missa inte: Hockeypuls nya sajt – nyheter från SHL, SDHL och allsvenskan

Gilla Hockeypuls på Facebook

Följ Hockeypuls på Twitter

Adam Johansson: "Titta här alla hockeyälskare – nu börjar Hockeypuls nya resa"

Mer läsning

Annons