Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skellefteå bröt Brynäs hemmasvit

/

Från universitetshockey i USA till skytteligatoppen i SHL. I 3–1-segern borta mot Brynäs visade Skellefteåforwarden Andrew Calof återigen att han är killen samtliga lag bör ha extra koll på i vinter.

Annons

I augusti var det få som hade koll på Calof. Det bör alla ha nu.

Den kanadensiske SHL-debutanten har gjort nio mål och noterats för poäng i tio av de 13 första SHL-matcherna för säsongen.

Mot Brynäs var det dags för ny leverans – ett mål och en assist av 23-åringen som de fyra senaste säsongerna har spelat för Princeton University.

Vid 1–0 lade kedjekompisen Pontus Petterström pucken rätt på Calofs blad – den passningen förvaltade kanadensaren iskallt med ett rappt, kliniskt avslut som var otagbart för Bernhard Starkbaum.

Ett par minuter in i andra hade Calof öppet mål, missade jätteläget men tog igen den missen några sekunder senare då han fortsatte trampa på runt Brynäsmålet och sedan serverade en precis passning in i slottet som Axel Holmström bara behövde sätta sitt klubblad till för att ordna 2–0.

En smocka i magen på Brynäs som inte skapade särskilt mycket i första perioden och bjöd friskt även vid gästernas 3–0 mål, 5.18 in i andra perioden.

Efter det målet bytte Brynäs målvakt, ut med Starkbaum – in med Joel Gistedt.

I tredje fick hemmalaget även upp tempot så att man kunde matcha Skellefteås fart – det gav en tidig reducering av Greg Scott i powerplay sedan Skellefteå haft en spelare för mycket på isen.

Men två mål till blev för många att ta in för Gävlelaget, som inför matchen var obesegrat vid full tid i lagets sex första hemmamatcher – där fyra slutade med tre poängsvinster, en med vinst på övertid och endast en med förlust på straffar.

Skellefteå blev således första bortalag att ta en trea i Gävle i höst samtidigt som man satte stopp för sin egen negativa trend med två raka bortaförluster.

Mer läsning

Annons