Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silfverberg gör NHL-debut redan i natt

Från SM-guldfirande till Stanley cup-slutspel.

Jakob Silfverberg gör debut för Ottawa mot New York Rangers i natt – i tröja nummer 33.

Annons

Klockan 16.15 svensk tid inledde Ottawa Senators sin värmning inför nattens möte med New York Rangers i Stanley Cup-åttondelen.

Med på isen var Jakob Silfverberg. Direktsändningen på klubbens hemsida visade en 21-åring som såg ut att trivas med tillvaron – men om han får spela i den viktiga matchen gavs det inga svar på efteråt.

Don Brennan, skribent på Ottawa Sun, berättar vad coach Paul MacLean sade – inför runt 100 medierepresentanter – när TV4:s utsände reporter undrade om Silfverberg.

– Först skämtade han och sa att det blir antingen Silfverberg eller Alfredsson som får vara med i nattens line up. Till slut sa han att det var en möjlighet, och att de fortfarande överväger sina möjligheter, berättar Brennan, som tycker att Silfverberg gjorde ett bra intryck på värmningen. "He was quite smooth, I thought".

Don Brennans åsikt är att Ottawa i en så betydelsefull match – Senators har 3–2 i matcher mot Rangers – borde spela med sina bästa spelare. Och därmed släppa in debutanten Silfverberg.

Så blir det också. För Expressen på nätet bekräftar Silfverbergs agent Patrik Aronsson att det blir spel i den sjätte matchen i åttondelsfinalen.

– Silfverberg spelar i natt, säger Patrik Aronsson till Expressen.

Matchen direktsänds i Viasat Hockey med start klockan 01.05 natten till tisdag, svensk tid.

Mer läsning

Annons