Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silfverbergs succé skickar Brynäs till slutspel

Nu har en ny Silfverbergare skrivit in sig i Brynäshistorien.
– Som jag har väntat på det här, pustade en jublande glad Jakob Silfverberg efter sina två första och helt matchavgörande elitseriemål inför ögonen på ett flertal NHL-scouter.

Annons

Brynäs började illa i ”måstematchen” mot Timrå. Men 0–2 blev både 1–2 och 2–2 innan den första perioden var över.

Det resultatet hade med facit i hand räckt till att fixa en slutspelsplats för både Brynäs och Timrå. Men 18-årige Jakob SIlfverberg var inte alls nöjd med det. Han ville mer och han ville framför allt spräcka den där nollan i målkolumnen som förföljt honom sedan elitseriedebuten borta mot Frölunda i höstas.

– Jag fick ju ett assist till vårt första mål och det var min första poäng i elitserien och betydde en hel del. Det gav mig extra kraft, berättar Jakob.

Och i den andra perioden lossnade allt. Först skickade ”Jacke” in ledningsmålet som betydde 3–2 och sedan kom 4–2 av bara farten.

– Det kan inte bli bättre än så här. I natt får man nog svårt att somna för det här var riktigt skönt, det känns nästan som jag väntat för länge, berättar han.

Om det första målet var viktigt så var det andra läckrast. Timråbacken Dennis Persson misslyckades med en studspuck och plötsligt var Jakob fri.

– Jag hann inte tänka så mycket, menar Jakob som elegant fintade bort Johan Backlund i Timråkassen och satte 4–2.

Jakob Silfverberg, som är son till gamle storbacken Jan-Erik Silfverberg och säger farbror till poängmaskinen Conny Silfverberg, har med det en hel del att brås på. Och Jakob blir nu den förste ”Silfverbergare” att spela slutspel för Brynäs sedan det sena 1980-talet.

– Det har jag inte tänkt på, men det ska bli stort och roligt att få spela ett slutspel och skönt att föra traditionen vidare.

Tillsammans med vinthundarna Jonathan Granström och Emil Sandin har Silfverberg tilldelats en perfekt roll av tränaren Niklas Czarnecki.

– Verkligen roligt att vår kedja fick producera lite i dag, det betyder mycket för framtiden och för mig gäller det att ta varje chans jag får, säger Jakob som i går spelade sin femtonde match.

– I början blev det inte så mycket istid och sedan var jag inte med alls i några matcher. Men nu har jag fått spela mer och mer, säger Jakob som var förstereserv att åka över och spela junior-VM i Kanada runt nyår.

– Nja, jag har ju en ny chans nästa år. Det hade bara varit en bonus om jag kommit med i år.

Dock står NHL-klubbarna på kö att drafta honom till sommaren och lagkamraterna i Brynäs påstår att han kommer att gå redan i första rundan.

– Det där vet jag inte, men det skulle vara stort om det blir så, säger Jakob Silfverberg som redan kontaktats av NY Islanders och Toronto.

– Dom har frågat mig lite om mina styrkor och svagheter och jag har fått fylla i några papper, mer än så är det inte, tycker Jakob som i alla fall klarat sitt första delmål – att bli målskytt för Brynäs i elitserien. Något som räckte hela vägen till slutspel...

Mer läsning

Annons