Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silje sköt Brynäs till SM-final

Hon hade gjort ett enda mål på hela säsongen.

Så snacka om att slå till vid rätt tillfälle. Norskan Silje Holös avgjorde SM-semifinalen för sitt Brynäs mot Modo bara 18 sekunder in på sudden.

– En glädjechock. Helt otroligt skönt och nu ska vi ladda för finalen mot Segeltorp, sa Silje efter 3–2-segern.

Annons

Hon kom till Brynäs inför den här säsongen som en defensivt skicklig back. Nu slutar hennes första säsongen i den svenska riksserien med en SM-final. Nu vill hon inte vara sämre än brorsan Jonas Holös som vann guld med Färjestad 2009 innan han flyttade till Colorado och NHL i höstas.

– Nä, det är klart. Ett till svenskt guld i familjen skulle väl smaka hur bra som helst. Har vi kommit så här långt så ska vi göra allt för att gå hela vägen.

Silje visade i alla fall prov på det som Brynästjejerna hade snackat om innan matchen och även i pausen innan sudden death. Att våga...

– Sudden hade precis börjat och det var spel fyra mot fyra. Vi hade sagt att vi skulle kliva fram om vi fick läge. Som back följde jag med upp och fick en perfekt passning av Emma Eliasson. Det var bara att slå in pucken. Det var en helt enorm glädje som infann sig när jag såg pucken gå i mål, summerade Silje.

Starkt gjort av tjejerna som hamnade i ett underläge med 2–0 efter Modos andra mål direkt i starten av tredje perioden. Men Brynäs gav aldrig upp och den snabba reduceringen genom Emma Eliasson gav energi. Emilia Carlsson Berg kvitterade och inför förlängningen så var det Brynäs som var i förarsätet.

– Vi ville verkligen till finalen och nu när det har blivit verklighet känns det alldeles fantastiskt, sa Silje.

Men än är Brynäs inte nöjda. Det återstår ju en final mot favoriterna Segeltorp. En repris från fjolåret då lagen möttes i guldmatchen – då krossade Segeltorp Brynäs och vann med 6–0. Men Silje Holös är inte rädd för motståndet.

– Dom är bra men inte omöjliga att besegra. Vi har gjort det tidigare under säsongen och kan vi bara åka mycket skridskor, spela tufft och ta bort deras bästa spelare har vi en jättebra chans.

Det tror tränaren Magnus Grönlund också.

– Förra säsongen var vi nöjda att bara gå till finalen. Det är vi absolut inte nu. Dessutom kommer vi att ha nytta av att många av tjejerna var med förra året och vet vad det innebär med nervpress och att spela en final där tv direktsänder.

Finalspelet avgörs i Norrköping och i eftermiddag avgörs det om Brynäs får åka hem till Gävle med ett silver eller det där efterlängtade SM-guldet. Finalen startar 12.

Mer läsning

Annons