Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjätte raka hemmaförlusten

En poäng men också ytterligare en hemmaförlust, den sjätte raka. Färjestad vann 4–3 borta mot Brynäs efter förlängning.

– Det känns som vi får kämpa i uppförsbacke mest hela tiden, sade Brynäs målvakt Robin Rahm och suckade efter matchen.

Annons

Brynäs har verkligen problem på hemmais. Första åtta minuterna hemma mot Färjestad var under all kritik, sett med hemmaögon. Färjestads forwards fick göra i stort sett vad de ville och 0–2 kom snabbt upp på resultattavlan.

– Precis tvärtemot det vi sagt innan. Det var vi som skulle gå ut och ta tag i matchen och så blev det som det blev. Färjestad sköljde över oss totalt, man undrade vad som egentligen hände, sade Rahm.

Brynäs tränare Tommy Jonsson tog timeout, samlade sina styrkor och åstadkom viss bättring i leden, utan att det för den skull blev någon form av mästarklass. Brynäs spelade fem mot tre 1.28 utan att spräcka nollan i första perioden. I slutet av andra och början av tredje spelade Brynäs fem mot fyra under fem minuter efter Patrik Lundhs matchstraff. Lundh hoppade in en tackling på hemmalagets Victor Berglind som inte spelade mer.

Trots oförmågan att utnyttja numerära överlägen blev det spänning i matchen efter Johan Harjus kvittering i slutperioden. Brynäs hade också en bra chans att avgöra i förlängningen men Marcus Paulsson avgjorde för Färjestad.

– Färjestad vann fler kamper framför mål, sade Robin Rahm. För oss känns det som att vi hela tiden måste jaga och jaga, det är aldrig vi som kan styra och ställa i matcherna.

Färjestads tränare Leif Carlsson var mer nöjd än Rahm.

– En bra bortamatch. En bra start och ett riktigt bra boxplay grundlade segern, sade han.

Brynäs har nu sex raka hemmamatcher utan seger och Carlsson vet hur det känns efter Färjestads tunga start förra säsongen.

– Det finns bara en sak att göra när man hamnar i ett sånt läge och det är att jobba ännu hårdare. Om man börjar tänka för mycket så blir det bara jobbigt. Då hoppas man till slut att det kommer ett lag på besök och gör en riktigt dålig match. Jag tyckte Brynäs gjorde en bra match, det var två lag som ville spela ishockey.

TT

Mer läsning

Annons