Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukdomar stör Brynäs inför kvällens match

Elias Lindholm är spelklar igen efter magsjukan.

Däremot kan varken Mats Lavander, Dennis Persson eller Mads Hansen spela mot Frölunda i kväll.

När matchen startade fanns inte heller Andreas Thuresson på isen.

Annons

Det härjar en sjukdomsepidemi i Brynäs. Senast i tisdags borta mot Frölunda (förlust 3–2 efter straffar) saknades Elias Lindholm, Dennis Persson, Mads Hansen och målvakten Robin Rahm på grund av sjukdomar.

18-årige Lindholm var först ut av utespelarna att drabbas av magsjuka. Nu har smittan spridit sig vidare till Mats Lavander, som varit bänkad en hel del den senaste tiden.

Lavander åkte direkt hem och bäddade ned sig med magont efter hemkomsten från Göteborg i går.

Med centern Mads Hansen är det ännu värre ställt. Han har för andra gången i vinter drabbats av en infektion och äter penicillin.

– Det sitter i bihålorna och det kan nog ta nån vecka innan han är med igen, förklarar Glenn Hellström.

Dessutom saknas även backen Dennis Persson, som också är sjuk, när Brynäs åter ställs mot Frölunda i kväll – fast nu på hemmaplan.

Däremot är Robin Rahm helt fri från sin influensa. Men Johan "Honken" Holmqvist får trots det fortsätta att vakta kassen.

När matchen mot Frölunda startade fanns inte heller forwarden Andreas Thuresson, som gjorde comeback i förra matchen efter ett längre skadeupphåll, på isen.
Jonathan Granström tog Thuressons plats i förstakedjan ihop med Elias Lindholm och Calle Järnkrok. Medan junioren Alexander Lindgren spelar center i fjärdekedjan där Granström var tänkt att ingå.

Mer läsning

Annons