Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjunde raka hemmasegern

Toppen mot botten kunde bara sluta på ett sätt när bottenlaget inte visade någon vilja. Brynäs besegrade Timrå 4–1 och är nu det lag i elitserien som gjort flest mål.

Annons

Brynäs tryckte gasen i botten från start och tillät inte gästerna att låna pucken speciellt ofta. Efter drygt åtta minuter hade Brynäs också gjort två mål och redan då var känslan att matchen var helt avgjord.
Timrå, som i praktiken redan är klart för kvalserien, hängde inte med alls. Så länge hemmaspelarna hade samma fart under skridskorna som de brukar ha var det stor klasskillnad mellan lagen. Hade inte Stefan Ridderwall gjort ett antal riktigt bra räddningar hade det kunnat bli väldigt stora siffror. Ridderwall var den enda av Timråspelarna som kunde kvittera ut godkänt betyd. Hans plockning på Sebastians Wännströms skott i början av sista perioden var riktigt, riktigt vass.
Om Timrå tänkt att använda kvalserien för att förnya elitseriekontraktet måste inställningen bli bättre, mycket, mycket bättre. Lagen från allsvenskan lär inte ha någon överdriven respekt för medelpadingarna.
Brynäs gjorde vad som behövdes, har flera växlar att plocka fram när det behövs.

Mer läsning

Annons