Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspel – då kom Brynäs första nolla

Det var inte så här Brynäs ville börja slutspelet.
Nollade för första gången den här säsongen i Läkerol Arena.
– Inget vidare bra tillfälle, sa Daniel Widing efter 2–0 till Färjestad.

Annons

Brynäs hade gjort mål i samtliga 28 hemmamatcher under säsongen – och trots att man med sina 128 mål gjorde näst minst av alla (bara Södertälje var sämre med 122) blev laget tvåa i hemmatabellen efter just Färjestad.

Så nollan i går blev en oväntad besvikelse.

Widing, 23 mål i grundserien, är den som har mest press på sig att sätta chanserna.

I första kvartsfinalen fick han bara en – men den var desto rejälare.

I början av tredje perioden, då Färjestad hade 1–0, kom han plötsligt i ett två-mot-en-läge. Han valde att avsluta själv.

– Jag bestämde mig ganska tidigt att försöka hålla i och sikta mot närmaste krysset. Men jag väntade för länge, han läste sönder mig där, sa en besviken Widing, som sköt Jonas Gustavsson i magen.

– Det är en ju en vass målvakt dom har, det vet man ju om. Men jag skulle skjutit tidigare, så är det.

Viktigt värre förstås att sätta dit pucken när tillfällena inte blir så många.

Ove Molin hade ett stolpskott i powerplay direkt i inledningen och Micke Lind fick fritt läge efter en snabb sidledspassning. Sedan var det inte mycket mer, Färjestads backar höll rent kring egen bur.

– Dom får tre utvisningar i andra perioden och vårt powerplay är under all kritik. Men deras boxplay är också riktigt bra, man måste ge dom credd för det, sa Widing.

– Dom ligger hela tiden nära och stressar oss, vi får ingen harmoni. Och när vi nån gång fick det så studsade pucken snett hela tiden.

Inte nog med att Brynäs förstakedja, som varit lagets målfarligaste enhet i slutspurten av serien, inte producerade framåt. Den var inne på Färjestads 1–0-mål i början av andra perioden också.

– Vi får ett långt byte där, och Färjestad har närmast till båset och hinner byta fyra av fem gubbar. Vi blev trötta där, det är klart, säger Widing.

Brynästränaren Niklas Czarnecki har inte mycket tid för att hitta lösningar på problemet, Brynäs åker redan under fredagen till Karlstad för andra kvartsfinalen i morgon.

– Det krävs mer av förstakedjan, men även av resten, säger han.

– Vi måste använda backarna mer. Och när vi tar oss in i zon kontrollerat så måste vi sätta puckarna på mål och ta åkningar in mot buren, resonerar Brynästränaren.

– Nja, det kanske vi inte gör. Men jag ska ta upp det när vi har genomgång.

Mer läsning

Annons