Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelsdags för Brynäs U16

Precis som de äldre Brynäs-lagen är det nu dags för Brynäs U16 att gå in i slutspelsfasen. Brynästränaren Niklas Gällstedt är hoppfull.
– Jag tror att vi har ganska goda chanser att gå hela vägen, säger han.

Annons

För tre veckor sedan tog seriespelet slut för Brynäs U16. Ett seriespel som Brynäs kunde vinna med bara en förlorad match. Men sedan seriespelets sista match har Brynäslaget haft ett uppehåll. Direkt efter uppehållet är det nu dags för U16-laget att spela tre matcher på tre dagar.

– Vi slängs ju in i hetluften direkt men det är det som grabbarna vill. Vi har haft lite småskador och sjukdomar i truppen men det ser ut som att det är på bättringsvägen, truppen ser bra ut, säger Brynästränaren Niklas Gällstedt.

U16-slutspelet börjar med ett åttondelsgruppspel som spelas i grupper om fyra där ettan och tvåan går vidare, samma sak gäller för kvartsfinalgruppspelet. Sedan väntar en semifinal och efter det final. Alla tre matcher som spelas i åttondelsgruppspelet, spelas i helgen i Leksand. Brynäs kommer i gruppen att ställas mot Leksand, Linköping och Rögle. Leksand spelade mot Brynäs i seriespelet, av två matcher vann Brynäs båda. Linköping och Rögle har Brynäs också ställts mot – i en cup i Tibro i oktober – då blev det två förluster.

– Jag tror att vi har en god chans att vinna, alla lag är väldigt jämna så det gäller att vi är på tårna, men vi har bra koll på motståndet, säger Niklas Gällstedt.

Gällstedt tror att truppen har vad som krävs för att kunna gå hela vägen i slutspelet, men han menar att det krävs ett bra flyt och att spelarna tror på sig själva.

– Vi spelade final i Tibro där vi förlorade mot Djurgården så jag vet att vi har kapacitet att gå hela vägen och vinna slutspelet, vi har ett bra lag, avslutar han.

Mer läsning

Annons