Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stanley cup-mästaren spanade in Wännström

Sebastian Wännström är utlånad från St. Louis Blues.

Under fredagsträningen fanns NHL-klubbens utvecklingsansvarige på plats och spanade in talangen.

Annons

– Möjligt att vi lånar ut honom nästa säsong också, säger den förre Stanley Cup-mästaren Tim Taylor.

Det är inte varje fredagsförmiddag det kommer ett lika celebert besök till Läkerol Arena som Tim Taylor, Stanley cup-mästare med både Detroit Red Wings (1997) och Tampa Bay Lightnings (2004).
Nu är han chef för spelarutvecklingen i St. Louis Blues – klubben som draftat Wännström – och spanade in Brynäsforwarden under sista träningen innan matchen mot Skellefteå.
– Jag är här för att få Sebastian att förstå vad som krävs för att spela NHL och hjälpa honom på alla sätt jag kan för att han ska bli en bättre spelare. Besöket är en del i att lära känna honom bättre, säger Taylor, som även såg förlustmatchen mot Färjestad i torsdags.

Han ser ljust på Wännströms framtid.
– Han är definitivt en talangfull spelare som vi ser har en bra framtid hos oss i St. Louis. Jag kan ge några råd, men annars är det inte så mycket jag kan säga.
– Det är mycket upp till honom själv för att ta nästa kliv i utvecklingen. Och innan han tagit det klivet är det ingen idé att plocka över honom. Vi kanske väntar ytterligare ett år med det.

• Chansen är stor att han lånas ut till Brynäs även under nästa säsong, alltså?
– Det finns stora möjligheter till det. Ett perfekt sätt för Sebastian att utvecklas ytterligare och så småningom komma till oss i Blues som en färdig NHL-spelare. Vi måste fundera de närmaste månaderna och sedan ta ett beslut i samråd med Sebastian, säger Taylor.

Wännström har, som är allmänt känt, ett kontrakt med St. Louis Blues, men är utlånad till Brynäs den här säsongen. Han har gjort sju mål och fyra assist hittills och NHL-klubben är nöjda med vad det sett och hört.
– Han har gjort det bra. Jag ska även se matchen mot Skellefteå och hoppas få en ännu bättre uppfattning då, säger Taylor, som sedan lämnar Gävle och åker vidare till Tjeckien.

Mer läsning

Annons