Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stockholmslag nr 2 att falla för Brynäs

Brynäs J20 spelade – och vann – under söndagen sin andra match mot ett stockholmslag för helgen. Denna gång stod Djurgården för motståndet.
– Det var återigen en tuff och tät match och jag tycker vi är det något bättre laget, berättar Brynäs tränare Mats Bäcklin efter 3–0.

Annons

Första perioden höll en hög nivå och det var ett ständigt ställningskrig nere på isen. Båda lagen lyckades dock hålla tätt bakåt – mycket tack vare två stabila målvakter.

– Det var en tät första period, men jag tycker ändå att vi var det bättre laget även där, säger Bäcklin.

I den andra perioden lossnade målskyttet för gävlelaget när Henrik Messfeldt med två snabba fullträffar gav sitt lag lite andrum.

– Vi skapar fler chanser i mittperioden, det är då vi tar över matchen på riktigt, menar Bäcklin.

Inom loppet av tio minuter hade bortalaget punkterat matchen med tre mål och kunde senda fokusera sedan på att hålla ett bekvämt avstånd till Djurgården.

– I tredje håller vi i pucken bra och spelar av matchen på ett smart sätt, berättar Bäcklin och summerar:

– Efter den andra perioden så var vi aldrig hotade av Djurgården, men Oscar Dansk gör också en fenomenal match i målet och är en viktig del i segern i dag.

DJURGÅRDEN–BRYNÄS 0–3 (0–0, 0–3, 0–0)

Andra perioden: 0–1 (6.14) Henrik Messfeldt (Christian Djoos), 0–2 (7.00) Henrik Messfeldt (Linus Bognesand, Adam Pöllä), 0–3 (15.12) Elias Lindholm (Christian Djoos).

Brynäs tre stjärnor

3: Oscar Dansk, mv

2: Henrik Messfeldt

1: Linus Bognesand

Mer läsning

Annons