Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storförlust – då såg Jonsson rött efteråt

Brynäs tränare Tommy Jonsson var så arg att han nästan inte fann orden efter 6–2-förlusten borta mot Pardubice i går kväll.

– Det här är inte acceptabelt. Jag är oerhört besviken på hur vi uppträder, dundrade han.

Annons

Det var ett mästarmöte mellan det tjeckiska guldlaget HC Pardubice och Brynäs, som slutade i en ren överkörning från tjeckernas sida.

– Vi gör en jättebra första period, där vi är klart bättre än dom. Sedan slutar vi spela.

Orden kommer från Brynästränaren Tommy Jonsson som nu har lite att fundera på till kvällens match mot Liberc.

– Det kommer att bli förändringar. Jag har en tanke, men jag vill vänta med att säga det. Men de som vilade i dag kommer att spela nästa match.

Det betyder att Simon Bertilsson, Mads Hansen och Mats Lavander går in i laget – liksom målvakten Johan Holmqvist.

Men, och det ska noga påpekas, 16-årige Jonas Johansson som stod i mål mot Pardubice och släppte in sex mål ska inte lastas för förlusten.

– Nej, verkligen inte. Jonas var vår bästa spelare i dag och är den som håller siffrorna nere. All heder åt honom, menar Tommy Jonsson.

Det var i den andra perioden efter att Jonathan Granström gjort 2–1 för Brynäs som de svenska mästarna i det närmaste lade ner verksamheten.

– Jag är oerhört besviken på hur vi uppträder. Vi är inte alls ödmjuka inför uppgiften och har en hel del att jobba på när det gäller de här bitarna. Det var ju inte så att Pardubice helt plötsligt blev ett bättre lag utan det berodde helt och hållet på oss – på vår nivå, sa Jonsson efter matchen.

Brynäs slutade helt enkelt att åka skridskor och göra det jobb som innebar att man var betydligt bättre i den första perioden.

– Det är det våra spelare måste lära sig. Att det är tack vare att man gör rätt och bra saker där ute som gör att det känns lätt när man spelar.

• Varför blir det så här?

– Det sitter mentalt. Bara här uppe i skallen, vi måste förstå att lära oss att jobba stenhårt i hela matcherna.

Precis som Tommy Jonsson var spelarna besvikna på sina egna insatser. En som också suckade och var irriterad var Jonathan Granström.

– Vi drar på oss en massa utvisningar och ger dem ytor. Och gör man det mot tjecker då smäller det direkt. Det var typ Jonas ensam i målet mot dem flera gånger.

– Vi måste rannsaka oss själva och komma igen inför nästa match. Vi vet att vi kan så mycket bättre än så här, menade Granström.

Brynäs har nu vunnit en match, spelat en oavgjord (förlust efter straffar), och förlorat en match i European Trophy.

Mer läsning

Annons