Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger för Tierp borta mot Ljusne

Donny Wallin satte tre mål i bortamötet med Söderhamn/Ljusne och Tierp vann en mycket klar seger. Ju längre matchen led så blev också Tierp alltmer överlägsna. Till slut blev det hela 7–1 till Nordupplänningarna.

Annons

Visst var väl Tierp favoriter i söndagens match i Ljusne Ishall. Det visade man också med eftertryck när man väl fick hål på hemmalaget.

Men det dröjde till elva sekunder före första pausvilan innan Adam Seydlitz kunde få in 0–1-pucken i hemmakassen.

– Jo, dom kämpade rejält, men vi visste att kunde vi bara ta ledningen så skulle dom inte vara lika kämpastarka i fortsättningen, sa Tierps chefstränare Stellan Gerdin.

Sedan kom också Tierps andra mål direkt i öppningen av mittenperioden.

Det tog bara dryga minuten så satte kvällens tremålsskytt Donny Wallin 0–2.

Därefter var det Tierp som helt skötte taktpinnen i rinken. Som oftast så produceradeTierp mängder med chanser. Mitt i andra perioden så ökade Jesper Eriksson på till 0–3.

Strax efter kunde ändå hemmalaget få ett tröstmål. 1–3 kom dryga 14 minuter in i andra perioden. Men det märktes redan här att kampviljan i hemmalaget hade falnat.

– En skön seger och det är ju roligt att se lite mål. Jag är också mycket nöjd med våra grabbar spelmässigt, sa Stellan Gerdin.

Jo, men visst blev det också flera mål. I slutperioden var det ett ännu mer överlägset Tierp. När Per "Pertan" Andersson avslutade kvällens målskytte lyste 1–7 på resultattavlan.

Det var också ett disciplinerat Tierp som tog sig an Söderhamn/Ljusne. Hemmalaget är annars inte alls helt ofarliga. I veckan fick Borlänge vänta till slutminuten innan man kunde vinna över hälsingarna med knappa 3–2.

– Vi har nu närmast (onsdag) Lindlöven hemma i Vegahallen. Det är också ett svårspelat lag, varnade Gerdin.

Segern på söndagskvällen gav också Tierp rejäl tätkänning och en seger också mot Lindlöven skulle naturligtvis vara mycket värdefull.

SÖDERHAMN/LJUSNE–TIERP 1–7 (0–1, 1–2, 0–4)

Första perioden: 0–1 (19.49) Adam Seydlitz.

Andra perioden: 0–2 (1.13) Donny Wallin, 0–3 (12.25), 1–3 (14.18) Viktor Långsved.

Tredje perioden: 1–4 (2.41) Andreas Näsman, 1–5 (2.58) Donny Wallin, 1–6 (12.10) Donny Wallin, 1–7 (13.56) PerAndersson.

Skott: 26–48

Utvisningar, Söderhamn/Ljusne: 6x2 min. Tierp: 4x2min.

Publik: 72.

Tierps trestjärnor:

3: Donny Wallin, fw

2: Johan Wiktorsson, fw

1: Jesper Eriksson, b

Mer läsning

Annons