Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strid ledde Tierp till seger i derbyt

Tierps Fredrik Strid stod i går kväll som lycklig derbyhjälte i NickBack Arena.

– Han var riktigt bra idag. Matchens bästa spelare, berömde Tierps tränare Stellan Gerdin.

Tierp tog sin andra trepoängare efter 4–3 (2–2, 1–1, 1–0) i gränsderbyt mot Valbo.

Hemmalaget förlorade sin första efter ordinarie matchtid.

Annons

Fredrik Strid hade en lyckad hockeyafton.

Han kvitterade till 1–1 och gav sitt lag ledningen med 2–1 i första perioden samt avgjorde matchen med sitt 4–3-mål och då hade det gått bara 49 sekunder av sista perioden.

Tierp var det bättre laget och vann rättvist. Man pressade hemmalagets backar högt och fick därmed ned farten både på passningarna och på hemmaforwards som blev stillastående.

När man erövrade pucken kom man samlat och med tyngd satte man press på hemmalagets defensiv.

– Det var skönt att komma tillbaka hit. Nytt namn bara, annars var allt sig likt, och det var välbehövliga poäng vi fick med oss hem, säger Gerdin.

Gerdin var nöjd med sitt lags insats.

– Vi gjorde en bra match. Vi hade pratat om att försöka hålla en hög och jämn nivå och undvika dippar. Det tycker jag att vi klarade bra, vi höll dem på rätt sida och tvingade dem att ta skott långt ut på kanterna.

Valbo hade ledningen både med 1–0 och 3–2, men kunde inte spela i ledning någon längre tid, bägge gångerna replikerade Tierp nästan omgående.

Valbos tränare Tommy Sjödin var naturligtvis besviken och hård i sin analys efter matchen.

– Det här var ett bottennapp från vår sida. Vi var inte värda att vinna. Vi hade inte tillräckligt med tålamod när det inte fungerade för oss.

Det var många som svek i Valbo.

Försvarsspelet har varit lagets styrka i en lång rad av matcher. Nu rasade det ihop totalt. Samtidigt som målvaktsspelet inte fungerade.

– Vi har en spelplan att följa. När det tar emot och vi inte lyckas i vårt spel hittar man på ett eget sätt att spela. Oftast blir man då överambitiös i den bedömning man ska göra, säger Sjödin.

Bra fart och intensitet på isen.

Mycket krig och inte så välspelat. 2–2 och 1–1 var periodsiffrorna inför sista, det var alltså en jämn match, där dock Tierp var något bättre och sista perioden spelade man på ledningen och gjorde det bra. Man hade då också ett friläge och en puck i stolpen.

Bengt Persson

Mer läsning

Annons