Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé och platt fall för ex-brynäsare

Niklas Svedberg hade ingen rolig kväll på jobbet i AHL i natt.

Men en annan ex-brynäsare gjorde stor succé.

Annons

Johan Larsson, en av Brynäs unga guldmakare i våras, gjorde en stormatch när hans Houston Aeros hemmaslog Rockford Icehogs med 3–2.

Larsson gjorde två av målen, 2–0 och 3–1 – det sistnämnda i numerärt underläge – och utsågs till matchens förste stjärna.

Gotlänningen Larsson är därmed den ex-brynäsare som gjort flest poäng i AHL så här långt. Fem mål och fem assist på 16 matcher, jämfört med exempelvis Jakob Silfverbergs 2+5 och Mattias Ekholms 3+4.

Tyngre kväll hade målvakten Niklas Svedberg. Denne har haft en mycket stark period i AHL-hockeyn på sistone, men i Providence Bruins hemmamatch mot Bridgeport var det inte mycket som stämde.

Svedberg släppte in hela fem mål på 27 skott och fick lämna isen efter två perioder till förmån för Michael Hutchinson. Denne släppte in ett mål vilket innebar att Providence förlorade matchen med 6–2, och att förre Luleåkeepern Anders Nilsson gick segrande ur målvaktsstriden.

Svedberg ligger trots allt kvar högt uppe i målvaktsligan med sin elfteplats. Han har en räddningsprocent på 92,7 efter tio spelade matcher och är bäste ex-brynäsare med det. Eddie Läck är 31:a i målvaktsligan med 90,3 procent medan Jacob Markström är 50:e – trea från slutet (!) – med 88,1. "Markan" fick inte stå i San Antonio Rampages suddenförlust hemma mot Charlotte, 3–4, natten till måndag.

Mer läsning

Annons