Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succécoachen njuter av... allt

Guldfirandet pågår i allra högsta grad.

Och gratulationerna haglar över Brynästränaren Tommy Jonsson.

– Det kröp i kroppen under slutspelet, och det kryper i kroppen fortfarande, säger han.

Annons

Guldnatten ville aldrig ta slut, och dagen efter har Tommy Jonsson ett stort leende på läpparna.

Det är lätt att förstå honom. När slutspelet nu är över och målsättningen infriad, har han också tagit tillfället i akt att njuta av guldscenerna efter den sjätte finalmatchen.

– Min fru (Carina) har köpt tidningarna och så har jag surfat på nätet. Det är helt fantastiska bilder. Jag var inne nån gång och kollade under både kvartsfinalserien och semifinalserien, men i finalspelet la jag ner det. Men nu är det bara att passa på, säger Tommy Jonsson, som rundade av guldnatten med att lyssna på Led Zeppelin och Rolling Stones när han hade kommit hem.

Grattishälsningar riktade till Brynäs har rasat in – bland gratulanterna fanns Gefle IF och tidigare tränaren Niklas Czarnecki.

Inte heller dagen efter är det helt lätt för Jonsson att beskriva känslorna.

– Det kröp i kroppen under slutspelet. Och det kryper i kroppen fortfarande av all uppståndelse. När man ser filmsnuttar och bilder...

– Det är obeskrivligt. Man säger bara att det är underbart och så nu. Men det är faktiskt så. Jag tror inte att man begriper riktigt vad som har hänt än.

Den 19 april är ett datum som han sent kommer att glömma. Dels för att det var då SM-guldet säkrades, men också för att det var just då Brynäs påbörjade resan mot SM-guldet – förra året.

– Det var då vi startade allting och gick igenom hur vi skulle uppträda. Vi skulle bli aggressivare, intensivare och höja vår lägstanivå. Det var första budskapet, förklarar Tommy.

Det landade senare i den gemensamma målsättningen att gå för SM-guldet.

– Jag har försökt måla upp en bild av hur det skulle kännas att stå här, och den har vi också delat tillsammans.

Tommy Jonsson riktar stor tacksamhet till sportchefen Michael Sundlöv, som valde att satsa på Gävlekillen som huvudtränare efter tre säsonger som assisterande.

– Jag hade räknat med att kanske ta en förening i allsvenskan och bevisa något där. Jag är oerhört tacksam för att han vågade ge mig det förtroendet, det var modigt gjort.

I den femte finalmatchen valde Jonsson att satsa på Johan ”Honken” Holmqvist mellan stolparna, men i torsdags var Niklas Svedberg tillbaka i målet.

Tommy Jonsson förklarar nu varför:

– Jag ville vila Niklas i den femte matchen eftersom det hade varit två matcher på två dagar. Han hade spelat väldigt bra och det var mycket fokus på honom i media. Skulle vi byta målvakt skulle vi byta då, i den femte matchen. Det gav ”Honken” chansen att bli hjälte, vilket hade varit välförtjänt. Han gjorde också en jättebra match.

– Planen var att Niklas skulle stå om det blev en match till. Vi hade vilat honom och han var extra fräsch.

Det var ett lyckat drag.

– Ja, med facit i hand var det ju det.

Planeringen inför nästa säsong har så smått startat, men för tillfället handlar det mesta om att suga på guldkaramellen.

– Nu ska vi njuta lite till, sedan njuta lite till, och sedan gå tillbaka till vardagen, säger Tommy Jonsson och tillägger:

– Vi har skrivit historia tillsammans och den här gruppen kommer alltid att vara väldigt speciell.

Mer läsning

Annons