Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundlöv har ”Honken” och Ryan i sitt nät

Brynäs ligger i för att värva nya spelare till nästa säsong.

Enligt uppgifter ska såväl Johan ”Honken” Holmqvist som Örebros amerikanske back Ryan Gunderson vara klara för Brynäs.

– Ni får vänta och se, är sportchefen Micke Sundlövs kommentar.

Annons

Vi har tidigare i omgångar rapporterat att målvakten Johan ”Honken” Holmqvist är klar för Brynäs nästa säsong.

Och nu tycks bara detaljer återstå innan han officiellt presenteras som ett nyförvärv.

– Det var ett tag sedan jag pratade med honom personligen, men jag har pratat med hans agent och det finns några saker att fila på fortfarande. Men inget är klart än, fastslår Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Samma svar får vi när det gäller Örebros snart 26-årige back Ryan Gunderson. Enligt Aftonbladet var den lille, 177 cm, backen klar för Modo i fredags, men i går var han klar för Brynäs.

– Frågan är vilket lag han är klar för i morgon? frågar sig Micke Sundlöv lite ironiskt.

• Det får du chansen att svara på nu. Är det Brynäs?

– Nej, det är inte klart.

• Men han kommer att presenteras inom kort som ert nästa nyförvärv?

– Det vet jag inte. Det enda man kan räkna med är att det kommer presenteras nya spelare till Brynäs.

Ryan Gunderson, som har ett år kvar på sitt kontrakt med Örebro, har spelat en säsong i Sverige och allsvenskan. I grundserien svarade han för 39 poäng (11 mål och 28 assist) på 52 matcher. Siffror som gjorde honom till poängbäste back i hela allsvenskan före Rögles Victor Bartley, som Brynäs nyligen fick nobben av.

I kvalserien, där Örebro inte räckte till, blev det fyra assist på sju matcher för Gunderson som spelade i Houston Aeros i AHL innan han flyttade till Örebro. Han beskrivs som en spelskicklig och offensiv back med bra skridskoåkning. Ryan Gunderson är även ett giftigt vapen i power play och gjorde exempelvis sju av sina elva mål den gångna säsongen i den spelformen.

Vi kan alltså räkna med att det inom kort tickar in nyförvärv till Brynäs, men det finns ingen plan B för att täcka upp för spelare som Mattias Ekholm och Jakob Silfverberg om de hamnar i NHL.

– Vi har gjort det vi kan med de spelarna och kan bara hoppas att de stannar. Vi har gjort om och förlängt kontraktet med Ekholm två år till och Silfverberg har ju ett år kvar, säger Micke Sundlöv.

– Men det är som de själva säger, bara att vänta och se. Vi har ingen möjlighet att som Real Madrid ha dubbla antalet spelare på varje position, utan vi har det lag vi har och de regler som finns att förhålla oss till. Det kan hända mycket innan 15 juli, menar Sundlöv då deadline för övergångar till NHL är.

Mer läsning

Annons