Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundqvist blir kvar i Brynäs

Det har varit en intensiv jakt som pågått ett tag.

Leksand och ett antal elitserieklubbar har varit ute efter backen Jörgen Sundqvist. Nu är det hela avblåst...

– Jag har skrivit på ett nytt treårskontrakt med Brynäs, berättar Sundqvist inför kvällens match mot Skellefteå.

Annons

Det är inte så konstigt att den defensiva backen varit ett eftertraktat byte på marknaden när hans kontrakt var på väg att löpa ut. En lojal lagspelare som inte alltid får de rubriker han förtjänar.

Brynäs visste förstås det och sportchefen Micke Sundlöv var snabbt ute för ett få till stånd en förlängning och kan redan nu i mitten av februari få belöning för det jobbet.

Allsvenska Leksand var kanske det lag som låg på hårdast för att sno åt sig 29-åringen som ju spelade för dalalaget för tio år sedan.

– Jag vet att dom var intresserade och även några andra lag har väl hört av sig. Jag funderade ett kort tag över hur jag skulle göra men till slut var det ändå inget snack. Hela familjen trivs otroligt bra här och jag vill gärna fortsätta på det här som Brynäs är på väg att bygga upp, förklarar Sundqvist.

Efter sju säsonger i Brynäs, dit han för övrigt kom från kvällens motståndare Skellefteå säsongen 2005/06, är han klar för ytterligare tre år.

– Det var inga större problem att komma överens. Det är skönt med ett litet längre kontrakt och tre år känns perfekt.

Brynästränaren Tommy Jonsson tar tacksamt emot det beskedet.

– ”Sunken” står kort och gott för någonting. Han är en informell ledare i laget, är oerhört stabil och har en intensiv spelstil. En spelare man väldigt gärna vill ha med sig när det brinner till och det är jätteroligt både för honom och Brynäs att ett nytt kontrakt är påskrivet.

Med många utgående kontrakt och flera av de unga nyckelspelarna på väg till NHL nästa säsong är det här en viktig signal och förlängning. Sundqvist är också assisterande lagkapten och har samlat på sig en hel del rutin och erfarenhet. Totalt har han snart 400 matcher i högsta serien på sitt samvete.

Sedan tidigare i vinter har Brynäs förlängt med backen Ryan Gunderson. Just nu går kontraktet ut för tolv spelare ur dagens trupp efter den här säsongen.

Mer läsning

Annons