Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundqvist vald till ny kapten i Brynäs

Brynäs har valt sin lagkapten.

Och som väntat blir det Jörgen Sundqvist som får äran att axla Andreas Dackells gamla roll.

– Det känns jättekul och framförallt en stor ära att få det här förtroendet, säger Jörgen Sundqvist.

Annons

Han har vetat det en längre tid, men i går fick spelarna och fansen reda på det. Jörgen Sundqvist är ny kapten i svenska mästarna.

– Lagkamraterna var bara positiva och glada när de fick reda på det i går innan träningen, säger Jörgen.

Brynäsbacken fick frågan av tränare Tommy Jonsson för några veckor sedan, och har sedan dess hållit det hemligt för den övriga truppen.

– Tommy sa att dom hade diskuterat och kommit fram till att jag var det bästa alternativet till lagkaptensrollen. Så han frågade mig om jag var intresserad av att bli lagkapten, och det var jag självklart. Jag behövde ingen längre betänketid innan mitt svar var "ja".

• Varför tror du valet föll på dig?

– Jag har samlat på mig ganska mycket rutin och har spelat flest matcher av oss spelare i laget i Brynäströjan. Sen är det väl mitt spel på isen. Att jag alltid ger hundra procent där ute.

• Tror du att det kommer bli stor förändring för dig nu?

– Ja, det kommer det nog att bli. Det blir nog lite mer kontakt med domaren på isen. Sen får jag säkert göra lite fler tv-intervjuer och lite andra uppdrag. Sen kommer jag att ta till ordet lite oftare i omklädningsrummet och pusha laget lite mer. Det ska nog inte bli några problem, utan bara inspirerande.

– Det viktigaste är vad man gör ute på isen. Att man verkligen manar på laget när det går lite motigt. Sen är det viktigt att vara sig själv och inte förändra sig bara för att man blivit lagkapten.

• Är det någon lagkapten som du haft förr som har inspirerat dig?

– Jag har haft ganska många, och alla har varit väldigt olika i sitt agerande. Vissa snackar mycket och andra visar det mer ute på isen. Jag har ingen speciell spelare som jag kan komma på. Men man har nog samlat på sig en hel del från alla åren, som man kanske inte har tänkt på, som man sedan kommer att använda sig av.

Den 29-årige backen kom till Brynäs från Skellefteå inför säsongen 2005/06, och har sedan dess varit klubben trogen även fast det har funnits KHL-anbud med lockande miljonkontrakt. Han skrev även på ett långtidskontrakt med klubben i februari.

– Det kändes helt rätt att skriva på och det var ingen större tvekan. Jag trivs oerhört bra i klubben. Och att få den här bekräftelsen är självklart väldigt smickrande och kul.

Jörgen har varit assisterande kapten i två säsonger och har agerat lagkapten i några matcher när Dackell varit skadad. Men "riktig" lagkapten har Brynäsbacken aldrig varit under sin hockeykarriär.

Enligt många fans var Sundqvist det givna valet som Andreas Dackells ersättare.

– Det är självklart smickrande att fansen tycker att man ska vara lagkapten. Det ska bli väldigt roligt och jag ser verkligen fram emot säsongen.

Till sin hjälp får han Mads Hansen och Calle Järnkrok som assisterande kaptener.

Mer läsning

Annons