Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Surt för Valbo efter den fina spurten

Nära var det att Valbo skulle ta poäng.

– Men nära gills inte. Det ger inga trepoängare som vi är i behov av just nu, säger Valbos tränare Tommy Sjödin.

Nu blev det förlust igen – lagets fjärde raka och åttonde raka utan trepoängare – 2-3 (0-2, 0-1, 2-0) i NickBack Arena mot Surahammar.

Annons

Det såg länge ut som om det skulle bli en rätt bekväm seger för gästerna. Man gjorde två tidiga mål i första perioden och hade ett klart grepp om spelet.

Valbo tände till bättre i andra och tog mer och mer över spelet. Laget visade bra inställning och kämpade helhjärtat och skapar lägen.

– Spelet är som det är, men vi krigar oss blodiga och viker aldrig ner oss. Vi visar bra kamp och glöd, säger Sjödin.

Men man fick inte lön för allt slit.

Andra perioden var stökig med många bökiga situationer framför målvakterna med slagsmål som följd. En lång rad utvisningar för bägge lagen gjorde spelet hackigt. Surahammar gjorde periodens enda mål i power play.

Valbo såg piggt ut och tog för sig rejält. Spelade sig fram till bra målchanser, men väl där brast det, en gammal sjuka som plågat laget hela hösten.

Närmast utdelning var Joakim Silfverberg som träffade stolpen.

– Vi spelade med tre femmor och däribland fem juniorer. Jag tycker att vi står upp riktigt bra i den här matchen, säger Sjödin.

Men Valbo skulle till slut få välförtjänt utdelning.

Efter massor av missade målchanser prickade äntligen Felix Eriksson in reduceringen efter 9.32 och Joakim Silfverberg pricksköt 2-3 från blå.

Kvitteringen var också mycket nära. Det var fullt "krig" runt gästernas kasse i slutminuterna, Valbo spelade då sex mot fem, och vid ett tillfälle såg det ut som om pucken var i mål. Men domaren gjorde inga tecken att blåsa för mål.

Ännu en neslig förlust för Valbo. Men fortsätter laget spela med så pass stor entusiasm och gott humör kommer trean rätt snart. Kanske redan på fredag då man har jumbolaget IFK Ore.

Mer läsning

Annons