Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svängigt – men Brynäs hittade rätt till slut

Brynäs J20 vann, men inte utan problem, sin andra hemmamatch den här helgen.
Det blev 7–5 i en svängig match mot Skellefteå.
– Onödigt spännande, tycker Brynästränaren Mats Bäcklin.

Annons

Efter en lite trevande start tog Skellefteå ledningen i power play. I samma moment skadade sig domaren Joel Hansson illa i ena knäet och tvingades bryta matchen.

– Vi fick en extra tidig time out i samband med skadan och kunde samla ihop killarna och snacka igenom den dåliga starten, berättar Brynästränaren Mats Bäcklin.

Det gav effekt för under den resterande delen av första perioden handlade det nästan uteslutande om Brynäs. Linus Rotbakken kvitterade, Emil Molin gjorde 2–1 och i power play ökade Jesper Danielsson på till 3–1.

– Vi vände matchen där via flera fina spelvändningar. Men tyvärr släpper vi in Skellefteå i matchen igen när de gör 3–2 i power play, säger Bäcklin.

Visserligen ökade Oliver Lindholm till 4–2. Men när Skellefteå återigen reducerade i numerärt överläge i slutet av andra perioden, kändes matchutgången öppen inför den tredje.

Under de sista tjugo minuterna hände sedan massor. Jesper Danielsson inledde med att göra sitt andra power play-mål till 5–3. Skellefteå reducerade till 5–4 innan Johan Eriksson i Brynäs sköt 6–4 på Christian Djoos passning – även det målet med en man mer på isen.

Just som man trodde att Brynäs hade kontrollen drog Emil Larsson på sig ett matchstraff för en tackling mot huvudet på en motståndare. Då satt redan Adam Pöllä i utvisningsbåset vilket gjorde att gästerna fick spela 5–3.

6–5 kom då omedelbart, men Brynäs redde ut stormen och Elias Lindholm kunde avgöra med att skicka in 7–5-pucken i öppen Skellefteåkasse.

– Skönt att vi vann men stundtals spelade vi en hockey vi inte vill eller ska göra. Det blev alldeles för mycket fram och tillbaka, menar Mats Bäcklin.

BRYNÄS J20–SKELLEFTEÅ J20 7–5 (3–1, 1–2, 3–2)

Målen, Brynäs: Jesper Danielsson 2, Linus Rotbakken, Emil Molin, Oliver Lindholm, Johan Eriksson, Elias Lindholm.

Skellefteå: Mattias Granlund, Viktor Arvidsson, Jonathan Pudas, Sebastian Selin, Johan Alm.

Skott: 30–27 (16–7, 6–9, 8–11)

Utvisningar, Brynäs: 4x2, 1x5, 1x20+matchstraff (Emil Larsson). Skellefteå: 4x2.

Publik: 120.

Brynäs tre stjärnor

3: Jesper Danielsson, f

2: Oliver Lindholm, f

1: Elias Lindholm, f

Mer läsning

Annons