Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att göra mål – även i landslaget

Karjala Cup slutade med fiasko och tre raka förluster för Tre Kronor.
Calle Järnkrok såg likheterna med Brynäs.
– Vi spelade bra, men fick inte in pucken, säger han efter 1–3 mot Finland.

Annons

Brynäscentern, som spelade i tredjekedjan med Mikael Backlund och Rickard Gynge under hela turneringen, var besviken efter avslutningen av Karjala Cup. Det var den tredje siffermässigt jämna matchen, men den tredje förlusten.

– Det är tungt nu. Jag tycker att vi spelade bra och var bättre än motståndarna i alla tre matcherna. Konstigt att vi förlorade alla. Vi dominerade ju till exempel mot Ryssland på ett sätt som jag aldrig varit med om tidigare, säger Järnkrok.

– Men vi får inte in pucken. Och sedan gör vi några misstag så att motståndarna får göra några enkla mål i stället, fortsätter han.

Det låter som om du pratar om Brynäs...

– Ja, det är ungefär likadant känns det som.

Finland spelade med Pekka Rinne i kassen, vilket delvis förklarar varför svenskarna hade så svårt att göra mål i går.

– Ja, han är väl topp tre i NHL, säger Järnkrok om Nashvillekeepern, som mer eller mindre tvingade ex-brynäsaren Anders Lindbäck att söka sig till en ny klubb.

I går stoppade Rinne 41 av 42 skott. Det enda han inte klarade var Carl Söderbergs 1–1-kvittering i mitten av andra perioden efter en retur på Oscar Fantenbergs avslut ur liten vinkel.

Efter det var det dock bara finländarna som gjorde målen, det andra i slutet av mittronden och det avslutande 3–1 i powerplay alldeles i slutskedet av matchen.

Järnkrok fick mycket speltid, inte minst i powerplay, men gick poänglös från turneringen. Samarbetet med Backlund och Gynge tycker han visserligen blev bättre och bättre med tiden, men inte tillräckligt bra.

Hans betyg på sig själv är "sådär".

– Spelet har inte varit så jättebra kanske. Och jag fick ju inte in pucken jag heller, men jag har kämpat på i alla fall.

Var det bra för dig att spela i Tre Kronor eller hade du föredragit att träna med Brynäs?

– Det är alltid kul att få åka med landslaget, även om det gick som det gick. Det var skönt att komma bort lite också, när det har gått tungt hemma, och hämta lite energi.

Brynäs möter Linköping borta på tisdag när elitserien startar om igen. Då är Järnkrok och Brynäs andre landslagsman Johan "Honken" Holmqvist med igen.

För landslaget väntar Channel One Cup i Finland 13–16 december närmast.

Nästa år är det VM på hemmaplan, och den här starten är Pär Mårts sämsta som förbundskapten.

Calle Järnkrok konstaterar:

– Det kan bara bli bättre nu känns det som.

Mer läsning

Annons