Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt bortamöte för Tierp Hockey

Hockeyettans grupp C är serien där alla slår alla. I kväll får Tierp Hockey försöka sig på att ta tre nya poäng mot Surahammar.

Annons

– Jag tror det är så att vi har plus på Tierp och naturligtvis går vi för seger mot Tierp, säger Mattias Karlsson, tränare i Sura.

I senaste omgången visade Tierp skärpa i de avslutande straffarna, genom två säkra mål av tvillingbröderna Tobias och Tomas Berlin.

Sura överraskade negativt genom att ta stryk på bortarink av Söderhamn/Ljusne med klara 7-3.

– Den enda förklaringen till den förlusten är, att vi har ett mycket ungt och orutinerat lag. Medelåldern ligger på bara 20,8 år, säger Suratränaren.

Men nu kommer vi naturligtvis heltaggade till mötet med Tierp?

– Ja, vi får åter med bröderna Robert och Martin Johansson, som spelat ihop länge. Därtill kommer rutinerade Henrik Thelin med, säger hemmatränaren, som ser fram emot Tierpsmatchen i Surahallen med tillförsikt.

Tierp har på de fem spelade omgångarna vunnit över Söderhamn/Ljusne, Hedemora och Falun. Förlusterna har kommit mot Hudiksvall och Lindlöven.

Inför kvällens möte är Tierp och Sura nära tabellgrannar. Men Tierp har spelat hem två poäng mer än kvällens motståndare.

Tierp hade sex ordinarie lirare borta i senaste matchen mot Falun. Men nu, i bortamötet med Sura, ser det ut att vara bättre ställt i Tierpsleden.

– Ja, nu får vi ju lite mer att välja på inför Suramatchen, säger Tierps tränare Stellan Gerdin.

– Vi får tillbaka Pertan (lagkaptenen Per Andersson), och tidigare skadade Donny Wallin. Därtill är också Adam Seydlitz åter hemma. Han var ju bortrest senast. Ny i truppen är också Niklas Haglund från Team Gävle, säger Gerdin som verkligen är förhoppningsfull inför matchen i Surahallen.

– Jag tror vi vinner, säger Tierpstränaren med känsla i rösten.

Ja, får Tierp försvarspelet att fungera och är med på noterna redan från första nedsläpp, så ska det INTE var omöjligt att plocka poäng av Sura.

Mer läsning

Annons