Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedberg: Den där borde jag ha tagit

Organisationen fanns, superinställningen och målchanserna – ändå föll Brynäs i seriefinalen mot Skellefteå: 1–2 i sudden.

– Surt! Jag tar på mig poängmissen. Jag visste ju var han skulle skjuta, påpekade Brynäs utmärkte målvakt Niklas Svedberg.

Annons

Det dukades upp till fest i Skellefteå Isstadion. Ettan mot tvåan.

– Här är fantastiskt att spela. Vi gjorde det bra och borde inte skämmas. Men det är jag som ska vinna matchen, men gjorde det inte, fortsatte Svedberg.

Matchen var hur jämn som helst, egentligen.

Litet övertag för Brynäs i första. Skellefteå som förde taktpinnen i andra. Jämnt i fortsättningen, möjligen med litet Brynäsövertag. Även i sudden.

Sedan straffarna där Brynäs brände alla tre och Skellefteå två av tre.

– Ok, straffar är lotteri, men jag var helt säker på att ta Lindströms straff. Och den var inte märkvärdig, jag borde ha kunnat täcka ut den.

• Men du måste vara nöjd med din egen insats?

– Kanske, men vad gör det när vi förlorar? Även om Skellefteå är sällsynt svårt möta, speciellt på bortaplan.

Brynästränaren Tommy Jonsson tillade:

– Ingen skugga ska falla över Niklas. Han var precis lika bra som tidigare. En mycket kompetent målvakt.

Jesper Ollas tillhörde också ässen i Brynäs. Dels gjorde han målet, dels var han ständigt en källa till oro för västerbottningarna.

– Vi gjorde en helt godkänd match. Men att inte ta bonuspoängen känns förstås i hjärtat. Även om poäng i Skellefteå alltid måste rankas högt. Här hämtar man inte poäng på en halvdan insats. Snarare tvärtom.

Han är i utmärkt form, tar överraskande initiativ och är stark i sargduellerna.

• Hur långt kan Brynäs räcka i vinter?

– Hur långt som helst! Jag känner att vi hela tiden utvecklas som lag och kan vinna mot alla motståndare. Även om strafförluster smärtar litet extra.

Brynäskaptenen Jakob Silfverberg mådde illa efteråt. Kanske inte över förlusten, men speciellt över att han missade straffen. På sin gamla lagkompis Joacim Eriksson.

– Vi har kämpat tillsammans i juniorlaget och jag visste var jag skulle lägga den. Och så skjuter jag två meter över. Bedrövligt, påpekade Jakob.

• Är det speciellt retfullt att missa mot en gammal kompis?

– Njaa, det spelar nog ingen roll. Straffar s-k-a vara mål, men jag slarvade. Som man inte ska.

När Brynäs senast mötte Skellefteå i Västerbotten satte Johan Larsson det avgörande målet. Nu hade han också chanser.

– Tyvärr var precisionen inte den bästa i dag. Men vi ska inte klaga över laginsatsen. Vi ställde upp till hundra och de små marginalerna avgjorde. Så är det ibland, påpekade han och fortsatte att trampa vidare på testcykeln.

Brynäsveteranen Jörgen Sundqvist, som gjort två säsonger i Skellefteå AIK, påminde om ett gammalt uttalande från novembermötet (Brynäs vann med 3–1).

– Kom du ihåg vad jag sa; Brynäs blir svenska mästare, påpekade han.

• Och det tror du fortfarande?

– Ingenting har förändrats sedan dess. Möjligen att vi har blivit ännu starkare. Laget utvecklas ständigt och jag är stolt över alla unga som stormar fram.

Han har anledning.

Brynäs årgång 2010/2011 kan gå riktigt, riktigt långt.

Mer läsning

Annons