Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedberg i mål i genrepet mot SSK

Nu börjar det likna ett premiärlag.

När Brynäs genrepar i eftermiddag mot Södertälje i Läkerol Arena är det slut på alla experiment. Femmorna sitter där och Niklas Svedberg står i målet.

– Mot Södertälje gör han det. Sedan får vi se hur det blir på torsdag mot Linköping i premiären, säger tränaren Tommy Jonsson.

Annons

Det är väl just målvaktsfrågan som är mest oviss där Svedberg och Johan ”Honken” Holmqvist fightas om platsen. Att Jonsson väljer Svedberg i genrepet kanske är en fingervisning inför vad som komma ska...

– Nja, det vill jag inte säga i just det här fallet. Vi ska spela matchen mot Södertälje först och utvärdera den insatsen. Sedan kommer ett beslut till torsdag vem som får börja i målet. Det samma gäller för övrigt hela laget.

Men backparen och kedjorna ser genomtänkta ut och väldigt mycket likt ett premiärlag. Den som saknas i eftermiddag är lagkaptenen Andreas Dackell som vilar en match till efter skottet han fick på foten förra veckan i SCA-cupen i Sundsvall.

– En ren säkerhetsåtgärd. ”Dacke” känner av sin skada lite grann och det är bättre att han står över. Vi hoppas och tror att han är spelklar på torsdag, säger Jonsson.

Nu spelar Jocke Rohdin och förmodligen är det han som blir extraforward i starten av elitserien om alla är tillgängliga. Mats Lavander är tillbaka efter sina problem med ljumskarna och tar plats i förstakedjan med Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg.

Bland backparen ser vi inte heller att det är något annat än det som brynäsledningen tänkt använda i en premiär.

– Vi får se där också. Victor Berglind åkte i alla fall på en hjärnskakning när han var med J20-landslaget i Moskva och gjorde sin första träning med laget i går efter det och är inte med mot Södertälje.

Nedflyttade SSK står alltså för motståndet och det kan bli en nog så besvärlig nöt att knäcka. Laget har spelat bra hela försäsongen mot elitseriemotstånd.

Brynäs kommer till genrepet med en träningsvecka bakom sig efter tre matcher på lika många dagar förra veckoslutet.

– Det har varit väldigt bra och nyttigt för oss. Vi har kört en hel del power- och box play, säger Jonsson.

Mer läsning

Annons