Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedberg mer populär än Lehner

Niklas Svedberg är populär i Nordamerika. Brynäs förre guldhjälte har röstats fram till förstemålvakt i nattens All Star-match i AHL.

Annons

Svedberg har imponerat i Providence Bruins så här långt och har 18 segrar på 27 matcher och 92,1 i räddningsprocent.

För en tid sedan blev det klart att han är en av sex svenskar i AHL:s All Star-match natten till tisdag – och nyligen röstades han av fansen fram som förstemålvakt i det lag som representerar Eastern Conference. Detta i konkurrens med framför allt svenske supertalangen Robin Lehner som toppar ligan i räddningsprocent (94,8).

– Det ska bli jättehäftigt. Det är en stor ära att få vara med och det var väldigt kul när man fick reda på det. Sedan är det klart att det också är extra roligt när matchen spelas i vår hemmaarena, säger Svedberg till hockeysverige.se.

Niklas Svedberg är klar etta i Boston Bruins farmarlag – i konkurrens med Michael Hutchinson – men han fick trots det ändå inte vara med på NHL-lagets training camp.

Det är dock inte något han känner någon besvikelse över.

– Nej, det skulle jag inte vilja säga. Lägret var ändå bara på sex, sju dagar och hade det varit en normal säsong så tror jag ändå att jag hade fått chansen, säger Svedberg till hockeysverige.se.

– Lagledningen i Boston har ändå varit här i Providence och kollat på oss och jag tror faktiskt att de har sett de flesta av våra matcher under hösten. Att Providence endast ligger en timme från Boston är en klar fördel jämfört med många andra av farmarlagen, som ligger långt bort från sina respektive NHL-lag.

Målvakterna i Boston Bruins är för tillfället förstekeepern Tuukka Rask – som inlett förtroendeingivande – och reserven Anton Khudobin. Förre Stanley Cup-hjälten Tim Thomas finns officiellt kvar i truppen men har tagit en time out och kommer inte att spela under denna säsong.

– Visst är man ändå nära. Det är också det som gör att man hela tiden känner sig inspirerad att spela i AHL för det kan gå väldigt snabbt och sedan kan du ha din chans i NHL också, säger Svedberg till hockeysverige.se.

Mer läsning

Annons