Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedberg om att ha filmat: "Det är ren bullshit"

Publiken rasade mot Brynäs store hjälte i målet.

Men Niklas Svedberg skakade bara på huvudet åt snacket om att han skulle ha filmat.

– Det är bara bullshit, säger Svedberg efter 1–0-segern mot Skellefteå.

Annons

Den omutlige. Väggen. Kungen.

Kalla honom vad ni vill. Niklas Svedberg var i alla fall hetast, och vassast, i den tredje finalmatchen.

Han radade upp svettiga räddningar och såg i allra högsta grad till att Brynäs nu har fyra matchbollar i jakten på klubbens första SM-guld sedan 1999.

Och nollan mot Skellefteå var hans tredje i SM-slutspelet – den tredje på bortais dessutom.

– Det är grymt kul såklart. Men det enda som betyder nåt är att vi vinner matchen. Jag vill lyfta fram grabbarna framför mig, de jobbar fruktansvärt hårt, säger Svedberg och fortsätter:

– Visst, det är alltid kul att hålla nollan, och jag är nöjd med min egen insats. Men det hade inte varit möjligt att hålla nollan utan grabbarna.

• Har du några speciella räddningar från matchen på näthinnan?

– Jag fick frågan nyss, och jag har faktiskt inte det. Man är lite uppe i varv nu, det gäller att försöka smälta det här.

– Det blir alltid några svettiga räddningar. Det blev några i box play i andra perioden, men vi lyckades klara av det och det var också nyckeln till att vi vann matchen.

• I första perioden gjorde du bland annat en dubbelräddning när Bellemare (Pierre-Edouard) var framme.

– Det var nog lugnare än vad det såg ut där, konstaterar Svedberg med ett snett leende.

Det var också Brynäsmålvakten själv som drog på sig två av utvisningarna i den andra perioden. Första utvisningen kom efter att han hade skickat pucken över plexiglaset.

– Det var olyckligt och klantigt av mig, men det är sånt som händer, säger Svedberg, som senare orsakade nytt spel i box play efter en tripping på en Skellefteåspelare.

Men det var efter Jonathan Granströms 1–0-mål, och Brynäs och Niklas Svedberg lyckades även där stå emot Skellefteås alla försök att spräcka nollan.

I den tredje perioden blev sedan Svedberg inte direkt populär hos hemmapubliken, efter att han fått med sig en utvisning sedan Fredrik Hynning kört på Brynäsmålvakten.

– Han är på mig på stödjebenet, det är därför jag tappar balansen. Jag reser mig ju upp direkt. Sedan om domaren blåser eller inte, det är inte upp till mig att avgöra. Men det är ingen filmning. Det är bara bullshit, säger Svedberg angående den omdiskuterade situationen och publikens kraftiga reaktioner.

• Du stördes inte av alla burop?

– Jag har stått på Hovet och där är det 2 000 personer som står och skriker. Det här var inte så märkvärdigt.

• Är du i ditt livs form?

– Jag spelar i alla fall mitt livs roligaste matcher. Det handlar bara om att fortsätta på samma sätt. Nu är det bara att njuta av det här och ladda om.

Och nu har Brynäs alltså ett drömläge att avgöra inför ett fullsatt Läkerol Arena i kväll.

– Fjärde segern är alltid svårast att ta, men också roligast. Det kommer att bli ett grymt tryck och det är skitkul att spela just nu. Jag ska bara gå in och fokusera på det jag ska göra, säger Niklas Svedberg.

LINUS NORBERG

Mer läsning

Annons