Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedberg står pall när det hettar till framför målet

Het, hetare, Niklas Svedberg...
Brynäsmålvakten stod upp när HV71-spelarna ilsknade till på slutet – och förlängde sin långa svit med poängmatcher.

Annons

En stabil insats mot Linköping och en kanske ännu bättre i 3–1-segern mot HV71 – jo, nog har Niklas Svedberg fått en perfekt start på säsongen.

Den förra slutade ju inte så roligt för 22-åringen, som bara spelade fram till början på februari innan en knäskada satte stopp för fortsatt spel.

Dessförinnan hade han storspelat, lyckats peta stjärnvärvningen (?) Thomas Greiss och radat upp sju matcher som genererat poäng till Brynäs. Med den här säsongen är sviten nu uppe i nio matcher, en imponerande siffra som dock Svedberg tar lätt på.

– Vill du snacka nostalgi, så... Det som hände förra säsongen är glömt och inget jag fokuserar på.

• Men det säger väl något om ditt spel i målet?

– Ja, det säger något om hela laget. När jag stod där i januari och februari hade vi en jättebra period som lag.

• Vad säger du om insatsen mot HV?

– Det kändes bra. Det kändes bättre än mot Linköping, även om den var okej också. Men i själva spelet var det bättre. Men det är bara att jobba på och slipa på detaljerna, säger Svedberg.

Jönköpingslaget saknade inte chanser, även om Johan Davidsson och kompani var förvånansvärt uddlösa framåt. I mitten av andra perioden fick HV chansen i spel fem mot tre i 40 sekunder.

– Där hade de ganska bra press. Det var inga jätteräddningar jag behövde göra, men det är skönt när man känner sig tät.

Med bara drygt tio sekunder kvar av matchen blev det bråkigt i Läkerol Arena, och Niklas Svedberg var en av huvudfigurerna. HV-backen Daniel Grillfors tog sats från halva planen för att bistå lagkamraten Oscar Sundh – som hamnat i handgemäng med Simon Bertilsson och ytterligare en brynäsare – när Svedberg tog några hotfulla skär framåt.

– De skulle bli tre mot två, så jag gjorde det mest för att ta bort honom. Jag försökte bara hålla emot och stå i vägen, förklarar Svedberg, som blev snudd på överkörd av Grillfors som fick matchstraff medan Brynäskeepern klarade sig med en tvåminutare.

Därefter såg det ut som om han utmanade Daniel Larsson i en ren målvaktsduell, men den sistnämnde passade.

– Äh, det var med glimten i ögat jag gjorde det. Vi känner varandra sedan Djurgården, när jag spelade i juniorlaget och han i A-laget. Det hade nog blivit en ganska snäll fajt i sådana fall, säger Svedberg och skrattar.

Calle Järnkrok uppskattar i alla fall det temperament Svedberg visade upp när det brände till på slutet.

– Han är het, Svedberg! Jag tycker att det är bra att han är inne i matchen. Och nu har han gjort två bra matcher, det är skönt att ha honom därbak, säger Brynäscentern.

Mer läsning

Annons