Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedberg till Boston?

Niklas Svedbergs nästa klubbadress blir Boston Bruins. Det påstår i alla fall Expressen.

Uppgifterna satte genast fart på ryktena om att Boston tänker göra sig av med stjärnmålvakten Tim Thomas, 38, i sommar.

Annons

Det gick inte att få informationen bekräftad, varken av Svedbergs svenske agent Lennart Högström, hans amerikanske agent Al Roy eller av Svedberg själv – som Sporten inte lyckades nå i går.

Till Expressen säger han dock:

– Jag kan inte kommentera det där. Jag trivs jättebra i Brynäs men självklart vill jag spela i NHL, det är allt jag kan säga.

Klart är i alla fall att ett flertal NHL-klubbar varit intresserade efter hans guldsuccé i Brynäs den här säsongen.

Niklas Svedberg har tidigare sagt att han inte har något emot spel i farmarligan AHL till en början. Och skulle det nu bli Boston lär han hur som helst få inrikta sig på en tillvaro i Providence några mil därifrån.

Boston har nämligen ett av NHL:s bästa målvaktspar i Tim Thomas och finländaren Tukka Rask. Thomas har vunnit Vezina Trophy som NHL:s bästa målvakt både 2009 och 2011, då han även ledde Boston till Stanley Cup-titeln.

Men uppgifterna om Niklas Svedbergs ankomst spädde genast på ryktena om att Boston tänker göra sig av med antingen sin välbetalda stjärnmålvakt i sommar, medan man fortfarande kan få ett bra byte för honom, eller med Tukka Rask.

Vid en övergång får Brynäs dela på kakan med Modo, där Svedberg spelat tidigare. Cirka 800 000 kronor tillfaller Brynäs, som också måste hitta en ny målvakt.

Eller plockar man upp juniormålvakten Oscar Dansk?

– Jag väntar gärna med kommentarerna tills det är helt klart med något, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Mer läsning

Annons