Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedbergs viktigaste Brynäsnolla

Niklas Svedberg är glödhet.

I går kom Brynäsmålvaktens andra nolla i SM-slutspelet – även denna gång på bortais.

– Det är en av mina absolut viktigaste nollor, säger Svedberg.

Annons

Han höll nollan i sin slutspelsdebut borta mot Frölunda den 17 mars, då 5–0-segern gav Brynäs 3–1 i matcher i kvartsfinalserien.

Och i går kom alltså Niklas Svedbergs andra nolla i 3–0-segern borta mot Färjestad – därmed närmar han sig förstaplatsen i målvaktsligan med stormsteg.

– Det är klart att det är tuffare och mer press i ett slutspel, men samtidigt gillar jag det. Det tror jag att alla andra gör också, säger Svedberg utanför Brynäs omklädningsrum efter matchen.

Han tvingades till ett flertal svettiga räddningar, bland annat i spel 3 mot 5 i början på andra perioden.

– De fick några chanser i slottet och jag klev fram där. Annars fick jag bra hjälp av försvaret, vi jobbar verkligen som en enhet.

– Vi krigade oss till den här segern och det känns grymt skönt. Vi förivrade oss inte och det var det som avgjorde.

Svedberg förtjänade högsta betyg, tillsammans med forwarden Mads Hansen.

Norrmannen slet helhjärtat, dödade utvisningar och avgjorde även matchen med sitt 2–0-mål efter 12.36 i den tredje perioden.

– Det känns stabilt. Jag får spela ganska mycket och då är det lättare att hitta flytet, säger Hansen, som apropå flyt medger att det inte var så mycket skicklighet bakom fullträffen.

– Jag tror inte att pucken hade gått in om den inte hade tagit på backen. Målet var ett resultat av vårt spel i power play, men jag tycker också att vi borde ha gjort några mål i power play.

Precis som de flesta andra valde Hansen att lyfta fram lagets försvarsspel efteråt.

– Det är mycket prat om vår offensiv, men i dag hade vi ett fantastiskt försvarsspel. Vi gjorde få misstag och det kändes ändå lugnt när de fick tryck på oss, säger Hansen, som vägrar att ta ut en finalplats i förskott.

– Det är den sista matchen som är svårast att vinna, det visade sig mot Frölunda. Färjestad är ett klassiskt slutspelslag som vet vad som gäller också, men jag hoppas att vi har lärt oss läxan. Det ska bli kul att komma till Läkerolen igen. Jag hoppas att det blir en lika fantastisk hockeyfest som senast.

Mer läsning

Annons