Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tacksam "Bäckis" deltog på träningen

En världsstjärna deltog på Brynäs ispremiär. Nicklas Bäckström tränar med sin ex-klubb och laddar för en ny säsong i NHL.
– Det är snällt av Brynäs, säger "Bäckis".

Annons

Nicklas Bäckström har ägnat den större delen av sommaren åt att vara i Gävle – och ännu mer fäst vid sin hemstad har han blivit sedan det nybyggda huset på Norrlandet stod färdigt.

I går fanns han med under Brynäs ispremiär i B-hallen – något som blivit en tradition för Bäckis. Han passar då på att tacka sin ex-klubb.

– Jag är glad över att jag får den möjligheten, det är väldigt snällt av Brynäs att låta mig vara med och köra, säger Bäckis till Sporten.

23-åringens sommarträning har i övrigt bedrivits på egen hand och tillsammans med skridskoåkaren Sebastian Falk.

– Jag har tränat på bra och det kändes skönt att gå på is igen, säger han.

• Hur länge hade du tänkt träna med Brynäs?

– Så länge jag får möjlighet till det, det är väldigt bra för min del att få träning innan jag åker över igen.

• När bär det av?

– Det blir någon gång i september som jag åker över, så jag ska försöka träna på bra här i Gävle fram till dess, fortsätter Bäckis.

Där inleder Valbosonen sin femte säsong med Washington Capitals – hans senaste säsong slutade med en kvartsfinalförlust mot Tampa Bay Lightning.

Brynästränaren Tommy Jonsson ser bara positivt på att Bäckis tränar tillsammans med laget.

– Det är ju en världsspelare vi pratar om, och jag tror det kan inspirera många att han kör med oss. Nicklas är en väldigt ödmjuk person så det är inga som helst problem, att han är ödmjuk är också en stor anledning till att han kommit så pass långt i sin karriär, säger Jonsson.

Mer läsning

Annons