Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taggade till tusen

I dag gäller det. Guld eller inte. Seger eller förlust, och gissa om laget kommer göra allt för att få fira i kväll. Om Brynäs vinner blir de historiska, samtliga 24 SM-guld har tidigare tagits av huvudstadsklubbar.

Annons

Det må vara tredje gången gillt för Brynäs i en SM-final.

Men samma sak gäller kanske för Modo. Brynäs har nämligen slagit ut Modo ur slutspelet två år i rad.

– Jag vågar inte gissa... Men det kommer bli en tajt match, som Brynäs kommer att vinna, tror Brynäsbacken Josefine Holmgren.

Det råder inget tvivel om att Brynäs damer har byggt upp precis den känslan de velat under veckan.

Alla verkar vara laddade och det känns verkligen som att det är SM-final i dag.

– Om vi har en skala från 1–10, så är jag taggad till 1000, berättar Holmgren

Under veckan har allt gått som planerat, i går genomförde laget den sista träningen inför SM-finalen.

– Gårdagens träning kändes jättebra, passningarna satt på bladet, det var bra fart och det känns verkligen som att det är allt eller inget som gäller, säger Brynäsbacken.

Visst sägs det att Brynäs är väldigt fokuserat på sitt eget spel, då det går ut på att de själva ska styra matchen. Men tidigare under veckan har de videoanalyserat motståndarna Modo.

– Det känns bra att tjejerna själva fick en chans att se deras detaljer, förklarar Brynästränaren Magnus Grönlund för Sporten.

Brynäs kan i stort sett inte komma mer förberett i år till finalarenan. De har tränat hela säsongen för den här matchen som är årets viktigaste möte.

– Vi kommer väldigt väl förberedda, vi har hållit på sedan sommarträningen. Så vi har kört på hårdare än vad vi någonsin har gjort tidigare. Hittat ett spel som vi trivs med allesammans och det har ju gått bra för vi vann ju serien också, skrattar Holmgren.

Mer läsning

Annons