Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thuresson i spel igen

Andreas Thuresson skulle tackla en motståndarspelare.

Det slutade med att Brynäsforwarden själv drog på sig en skada som höll honom borta från spel i mer än två veckor.

Nu är han tillbaka när Brynäs möter Frölunda på bortaplan.

Annons

För över två veckor sedan, i en match borta mot Växjö, brakade Andreas Thuresson in i sargen och drog på sig en skada på överkroppen.
– Jag skulle tackla en kille, men han sköt i väg pucken och hade klubban utsträckt. Då åkte jag på den och flög in i sargen på ett konstigt sätt, säger Brynäsforwarden, som på tisdagen gör comeback, när Brynäs möter Frölunda i Scandinavium.
– Det känns riktigt roligt att kunna spela igen, att få tillbaka glädjen. Det har varit skittråkigt att sitta på sidan och kolla på matcherna. Man vill ju vara med där ute och hjälpa laget.
Thuresson har återhämtat sig helt, känner inte av "överkroppsskadan" längre och har kört för fullt på de tre senaste träningarna.
– Jag vet fortfarande inte riktigt var det var för skada. Något litet. Nu har jag jobbat för att stärka musklerna runt omkring och känner mig helt bra.
• Nu väntar den tredje raka bortamatchen, påverkar det att resa så mycket på kort tid?
– Nej, jag är så van vid resandet ändå. Det är inga problem.
• Det är också ett dubbelmöte mot Frölunda, blir det lite slutspelskaraktär på matcherna?
– Jag tror det. Framför allt när det är så viktiga poäng att spela om också.
Thuresson går in och spelar med Calle Järnkrok och Jonathan Granström. Det innebär att han ersätter Elias Lindholm i den kedjan, Brynästalangen som missar matchen på grund av magsjuka.
Inte heller Robin Rahm följer med i planet till Göteborg, han är fortfarande inte helt återhämtad efter sin febersjukdom. Även om Brynäsmålvakten tränade på is på måndagsförmiddagen.

LINUS NORBERG

Mer läsning

Annons