Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thuresson målskytt igen

Vi ska ju egentligen inte jämföra.

Men med tröjan lite instoppad i byxorna kan 53 på ryggen lätt misstas för 33. Ni förstår kanske vad vi vill komma...

När Andreas Thuresson pricksköt ett av målen när Brynäs vann med 4–1 mot TPS Åbo kunde inte självaste Jakob Silfverberg ha gjort det bättre.

Annons

– Men jag vet inte hur många skott jag satte på målvakten eller utanför – vi måste snacka över tio-femton avslut. Därför var det jäkligt skönt att en puck till slut hittade in, sa Andreas.

Den satt stenhårt i taket bakom rutinerade före detta NHL-målvakten Antero Nittymäki.
– Nordquist screenade bort sin back snyggt och målisen såg ingenting där. Det var på tiden och en lättnad att till slut se den sitta i nätet efter alla chanser.
Ett snärtigt handledsskott med kort baksving någon meter in i anfallszonen och resultatet blev hårt och välplacerat. Beskrivningen känns igen från guldsäsongen och så har vi den där jämförelsen igen.

Thuresson skruvar så där lite lagom på sig när vi snackar om de som har lämnat mästarlaget – med Silfverberg då som det tyngsta namnet.
– Det är klart att det är bra spelare som försvunnit. Men vi har fortfarande ett grymt bra lag och många nya har kommit in. Jag vill inte jämföra mig med någon annan men ska vara med och bidra med fysiskt spel och gärna komma till avslut.

Det gjorde han mot TPS och det är positivt även om ett eller annat avslut missas.
För hittills kan inte någon vara besviken och efter inledningen av försäsongen har han varvat upp ordentligt. Han direktsköt ett pp-mål mot Djurgården i lördags och följde nu upp med det här. Med en dryg vecka kvar till seriestarten känner han också själv att det har börjat lossna mer och mer.
– Det var en stor omställning i början. Inget snack om det. Men nu börjar jag bli bekvämare med de större isytorna och spelet börjar sitta där. Sen är det här jäkligt roligt att jag trivs otroligt bra i gänget, förklarade skåningen.

Brynäs vann också matchen på ett säkert sätt och 4–1 var klara siffror. Det var stabilt rätt igenom – från ”Honken” i målet via backarna upp till forwards.
– Det såg bra ut. Vi följde upp en fin insats mot Djurgården med en ny stabil match där alla i laget var med och bidrog, summerade tränaren Tommy Jonsson.
I övrigt kan vi konstatera att...

...Jörgen Sundqvist fick en klubba i ansiktet i sista perioden och var tvungen att kliva av. Osäkert hur det är med lagkapten.

...i och med segern ligger Brynäs två i European Trophy-gruppen efter Tappara – som man har kvar att möta i sista matchen.

...Simon Bertilsson ser bättre ut än någonsin och får nu dessutom spela point i power play där hans kollega Ryan Gunderson för övrigt satte sitt första mål på försäsongen.

...Jonathan Granström stänkte upp en puck i krysset och tog också ett slagsmål i slutminuten med Marko Anttila som gav 10 minuter var.

...”Honken” Holmqvist var riktigt stabil och efter Robin Rahms nolla mot Djurgården står det klart att Brynäs har två bra målvakter. Han räddade bland annat en straff genom att säkert följa med i sidled och plocka skottet.

...Brynäs har en match kvar innan seriestarten. Genrepet är mot Leksand i Hofors på torsdagkväll klockan 19.00.

Mer läsning

Annons